Dupa ce a fost criticat in presa, ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a suspendat ieri avizul care-i permitea lui Costica Constanda sa ridice in Parcul Bordei un cartier rezidential. De partea omului de afaceri a mai ramas un amendament al Ordonantei de Urgenta 195/2005, modificat pe sest de parlamentari, care permite constructia pe spatiile verzi proprietate privata. Adica in Parcul Bordei.

Avizul favorabil dat acum doua zile de Ministerul Culturii si Cultelor lui Costica Constanda, cel care vrea sa construiasca in Parcul Bordei un cartier rezidential, a iscat un intreg scandal. Dupa ce a fost criticat de presa, iar primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a cerut revocarea lui, amenintand cu instanta, ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, l-a suspendat. Ca de fiecare data in astfel de situatii, ministerul arunca pisica in curtea altuia.

"Ministerul Culturii si Cultelor doar consacra, prin avize, deciziile luate de Comisia Nationala a Monumentelor Istorice, for stiintific consultativ instituit prin lege pentru protectia monumentelor istorice. Ministerul Culturii si Cultelor este obligat de lege atat la consultarea Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice, cat si la respectarea deciziilor acesteia", se disculpa oficialii de la culte. Astfel, Comisia Nationala a Monumentelor Istorice va reanaliza documentatia care a stat la baza emiterii respectivului aviz.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.