Magistratii Judecatoriei sectorului 5 au amanat, ieri, verdictul in cazul propunerii de eliberare conditionata a fostului deputat Gabriel Bivolaru iar propunerea va fi discutata saptamana viitoare.

Judecatorii au analizat dosarul care avea ca obiect cererea de eliberare conditionata formulata de Gabriel Bivolaru inainte de intrunirea comisiei de specialitate de la Penitenciarul Rahova. Potrivit procedurii, instanta poate lua in discutie o cerere de eliberare conditionata dupa ce are avizul favorabil al comisiei de specialitate de la penitenciarul unde este detinut solicitantul.

In cazul lui Gabriel Bivolaru, comisia s-a intrunit ulterior cererii formulate de fostul deputat si a dat aviz favorabil, iar in cauza s-a stabilit termen 26 iulie, cand instanta va lua in discutie propunerea de eliberare, in baza avizului comisiei. Comisia de eliberare conditionata a Penitenciarului Rahova l-a propus pe Bivolaru la eliberare conditionata avand in vedere comportamentul lui in detentie si perioada executata din pedeapsa.

In 2004, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Gabriel Bivolaru la 5 ani de inchisoare si 3 ani de interzicere a drepturilor civile, pentru comiterea infractiunii de inselaciune privind ordinele si dispozitiile de plata, in urma careia a prejudiciat Banca Romana de Dezvoltare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.