Procurorii Parchetului General au anuntat ca au incheiat ancheta in dosarul Rompetrol, in care sint acuzati, printre altii, Dinu Patriciu, Philip Stephenson si Richard Colin Hart.

Anchetatorii dosarului Rompetrol au marit ritmul, in ultimele zile, si au avut ultimele audieri in aceasta cauza. Iar saptamina viitoare, potrivit unor surse din Parchet, procurorii le vor prezenta invinuitilor materialul de urmarire penala si vor trimite rechizitoriul la instanta.

Complice la un prejudiciu de 75 de milioane de euro

Ieri-dimineata a fost audiat si Petrica Grama, director al Directiei de Evaluare a Venitului Bugetului General Consolidat, invinuit si el in acest caz. Grama este acuzat ca si-ar fi incalcat atributiile de director al Directiei Ge-nerale a bugetului de stat din cadrul Ministerului Finantelor Publice, pentru ca nu a urmarit operatiunile financiare care au avut drept consecinta prejudicierea cu 75 de milioane de euro a statului roman. Suma, care a ajuns in conturile Rompetrol, reprezenta o creanta pe care Romania trebuia s-o incaseze de la Libia, in baza acordului pentru exploatarea unui zacamint de petrol. Dinu Patriciu sustine insa ca banii se cuveneau Rompetrol.

Trei sefi chemati la bara

Anchetatorii sustin ca Patriciu si alti oameni de afaceri au format un grup infractional, care era structurat pe mai multe niveluri de decizie, planificare si executie, si care a functionat in perioada 1998-2005.

Unul dintre invinuiti este cetateanul american John Hamilton Works, care a fost presedinte si director general executiv al SC Rompetrol SA. El este acuzat ca, in perioada 1998-2002, a instrainat ilegal unele active ale Rompetrol si a scos peste granita sume mari de bani cuvenite bugetului de stat.

Erich Kish, vicepresedinte al Departamentului de Dezvoltare Strategica al Rompetrol si reprezentant al Rompetrol Albania, va fi judecat pentru inselaciune si spalare de bani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.