Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca Romania figureaza pe primul loc in privinta cazurilor investigate privind presupuse fraude cu fonduri europene in raportul OLAF si in cel al Comisiei privind lupta impotriva fraudei si protectiei intereselor financiare ale UE. Aceste rapoarte au ca baza informatiile furnizate de autoritati locale si presa.

"Este o tara mare, cu multe fonduri si o presa foarte atenta la presupusele cazuri de frauda", a motivat Scheele pozitia negativa ocupata de Romania in rapoarte. "Evident, sunt probleme uneori si de frauda. In acest moment, OLAF si, daca e nevoie, Parchetul au treaba lor pentru a evita frauda. Si autoritatile locale au sarcina de a asigura un proces mai transparent si conform regulilor", a spus oficialul european. El a tinut sa incurajeze ziaristii prezenti la conferinta de presa: "Sa nu fiti speriati sa spuneti daca sunt probleme", le-a spus el, completand ca lucrurile vor merge bine daca atat autoritatile locale, cat si presa vor face "treaba buna".

Rapoartele celor doua organisme europene au fost date publicitatii pe 13 iulie si au plasat Romania pe primul loc la numarul de nereguli si anchete din tarile monitorizate. In raportul comisiei, de exemplu, se precizeaza ca, pe fondurile SAPARD, Romania totalizeaza aproape acelasi numar de nereguli cat toate cele 11 tari la un loc, adica 82, fata de 85. Pe fondurile ISPA, Romania cumuleaza 22 de cazuri cu probleme, fata de totalul de trei ale celorlalte tari.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.