Ieri dimineata, politistii craioveni au descins in zece locatii din Craiova si au facut o captura record de tigari de contrabanda, aproape 90.000 pachete de tigari netimbrate si 68 de sticle de whisky contrafacute. Cadrele Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul IPJ Dolj, aveau informatii ca pe piata craioveana se vand tigari de contrabanda.

Vineri seara, pe o strada laturalnica din oras, jandarmii doljeni au prins doi traficanti de tigari
"Plugarul" produse in Republica Moldova care le transferau dintr-o masina in alta. Cand au vazut politistii au vrut sa fuga, dar au fost retinut. Primul verificat de jandarmi a fost Florin Bobonete, de 40 de ani, din Craiova, avea in masina 150 de pachete de tigari, avand lipite pe ele timbre fiscale emise in Republica Moldova. Celalalt, Florin Albis, de 22 de ani, din comuna Lipov- Dolj avea in masina 8600 de pachete de tigari de acelasi fel. Cei doi, impreuna cu intreaga cantitate de tigari au fost dusi la Inspectoratul de Jandarmi Dolj, unde li s-au intocmit dosare penale care au fost trimise la Parchet.

Sambata dimineata politistii craioveni au confiscat 1500 de pachete de tigari de diferite marci, netimbrate, in valoare de peste 40 de milioane de lei vechi. Intreaga cantitate de tigari de contrabanda a fost confiscata, iar comerciantii sanctionati cu amenzi usturatoare. Leonard Bandoi, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul IPJ Dolj, a spus ca in acest dosar sunt cercetate 8 persoane care depozitasera tigarile in cele mai bizare locatii, iar intreaga cantitate de aproape 90.000 pachete de tigari contrafacute a fost confiscata.

" In acest dosar sunt cercetate opt persoane pe care nu le-am retinut deoarece vrem sa aflam prin care punct de trecerea frontierei se introduc in tara aceste tigari contrafacute, apoi imediat vor fi retinuti", a declarat seful Serviciului de Investigare a Fraudelor, Leonard Bandoi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.