Disperat ca isi va pierde postul pe care-l ocupa, dupa ce Uniunea Crestin Sociala (UCS) i-a retras sprijinul politic, "managerul-faliment" Dan Mihai Toader, presedintele Consiliului de Administratie al Postei Romane, a avut, ieri, la primele ore ale diminetii, o intrevedere-fulger cu doi dintre protectorii sai - Matei Bratianu, liderul Blocului National Sindical, si Florin Bejan - secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor si (inca!) presedinte al UCS (n.r. - recent, Biroul Executiv Central i-a cerut sa renunte la sefia formatiunii politice respective).

Desi au ales ca punct de intalnire o locatie ferita de ochii curiosilor (benzinaria AGIP situata langa sediul Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir" de la Timpuri Noi), cei trei au fost zariti totusi, in jurul orei 9.30, discutand cu patos pe terasa statiei de alimentare cu carburanti. Vizibil marcat de importanta discutiei, care a durat cateva zeci de minute, Matei Bratianu a fost singurul de la masa care a tinut sa-si noteze cateva dintre aspectele discutate si subliniate de Dan Mihai Toader si Florin Bejan.

Contactat pentru a detalia motivele intrevederii cu seful sau direct (Florin Bejan) si cu sustinatorul sau pe linie sindicala (Matei Bratianu), "managerul-faliment" a refuzat sa comenteze. Intrebat ce a notat cu sarg Matei Bratianu, Toader a evitat sa raspunda, insa a remarcat ironic: "Si pentru dumneavoastra, in meserie, e important sa notezi. O sa incerc si eu sa-mi notez, pentru ca e important. Eu uit foarte multe lucruri...".

Ieri, "Curentul" a descoperit ca Dan Mihai Toader mai are o buba: seful Postei nu poate dovedi cu acte notariale ca a acordat doua imprumuturi de 100.000 euro, respectiv 25.000 euro, catre doua persoane fizice, asa cum a precizat in declaratia sa de avere. Chestionat cu privire la aceasta omisiune, Toader a recunoscut ca n-a intocmit niciun act notarial care sa demonstreze faptul ca operatiunile de creditare sunt reale, dar a motivat acest neajuns prin faptul ca imprumuturile au fost acordate nasului (Popescu Marian Nicolae), respectiv fratelui sau (Sergiu Toader).

"E un imprumut privat. De ce sa ma duc la notariat? Eu am incredere si in fratele meu, si in nasul meu. Va rog frumos, nu e problema dumneavoastra cum imi gestionez banii si prietenii", a spus Toader, extrem de iritat atunci cand i s-a pus in vedere ca asemenea tranzactii, ce nu pot fi dovedite cu acte oficiale, se utilizeaza de obicei in operatiuni de albire a banilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.