Profesorii care au supravegheat salile de examen nu au trecut printr-un proces riguros de selectie, ci au fost trasi la sorti dintr-o baza de date a Inspectoratului Scolar
Criteriile care au stat la baza selectiei s-au rezumat la grija ca acestia sa nu fie specializati in disciplina de examen si sa fie repartizati in alte institutii de invatamant decat acelea in care predau. Potrivit metodologiei de organizare a examenului, Inspectoratul nu este obligat sa faca o evaluare amanuntita a celor inscrisi, ci ii poate doar respinge de la delegare pe aceia care nu si-au facut bine treaba in anii trecuti.

Lipsurile invatamantului preuniversitar romanesc se vad in modul de organizare a examenului de Bacalaureat si de selectare a profesorilor insarcinati cu supravegherea salilor de examen. Potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei si Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), profesorii s-au oferit voluntar sa participe la examenul de Bacalaureat inca din lunile februarie-martie cand au fost inscrisi in baza de date a ISMB. Dupa ce au fost trecuti pe liste, acestia au fost trasi la sorti pentru fiecare zi de examen, insa fara a trece printr-un proces riguros de selectie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.