De cand CNSAS a avut tupeul sa-l scoata vinovat de colaborare cu Securitatea, liderul conservator, Dan Voiculescu, s-a dat peste cap sa-si reabiliteze numele, atentand, firesc, la imaginea "dusmanului". Cu toate demersurile legale la zi, Felix si-a luat ragaz de o vacanta in strainatate si si-a lasat fidelul aparator pe baricade

Asa ca, cel putin pana la intoarcerea lui Voiculescu, Sergiu Andon si-a mobilizat toate fortele in incercarea de a se debarasa de cel mai deranjant membru al Colegiului, Mircea Dinescu. Conservatorii si-au strans randurile si aduna probe prin care sa demonstreze ca Dinescu este numai bun sa fie recuzat din Colegiu, pe motiv de antepronuntare.

Acuzat ca si-ar fi dat drumul la gura mai devreme decat prevede legea, reprezentantul CNSAS a reactionat in nota obisnuita, apreciind ca "totul este doar o gainarie avocateasca!".

Liderul PC, Dan Voiculescu, chiar daca a plecat in vacanta, si-a lasat aparatorul de incredere, pe Sergiu Andon, sa se ocupe de "problema CNSAS". Asa ca Andon si-a luat libertatea de a continua seria atacurilor la adresa lui Mircea Dinescu, membrul CNSAS pe care i s-a pus pata presedintelui conservator. Mai nou, avocatul lui Voiculescu vrea sa obtina recuzarea lui Dinescu din Colegiul Consiliului, pe motiv de antepronuntare.

In timp ce Voiculescu se aduna dupa tot stresul provocat de o decizie a CNSAS prin care era gasit vinovat de colaborare cu Securitatea, conservatorii se dau de ceasul mortii sa adune probe cu care sa-l scoata pe Dinescu din Colegiu. Potrivit noii gaselnite a lui Andon, Dinescu si-ar fi dat drumul la gura inainte de termenul legal, in cazul deciziei privind apartenenta liderului PC la structurile Securitatii.

"Suntem in faza adunarii probelor ca acest membru al Colegiului s-a antepronuntat, devenind incompatibil cu participarea la solutionarea cazului Voiculescu", a declarat avocatul, hotarat sa se lege de Dinescu. si Andon nu se opreste aici - ca sa demonstreze si mai clar incompatibilitatea de care se face vinovat membrul CNSAS, pe langa cererea de recuzare, Andon se gandeste sa depuna si o plangere penala impotriva lui Dinescu. Deocamdata insa aparatorul lui Voiculescu ia lucrurile pe rand si asteapta sa analizeze "probatoriul" pe care il strang conservatorii.

PC analizeaza tot!

Amenintarea lui Andon vine dupa ce membrii Colegiului au decis sa-l mai cheme o data pe Voiculescu la audieri, inainte de a se pronunta vizavi de contestatia acestuia la decizia pe care a primit-o din partea CNSAS. Cum liderul conservator se reface in afara granitelor, Andon a ramas calare pe situatie si a conditionat Colegiul: daca membrii CNSAS promit ca nu il vor privi pe Voiculescu ca pe o persoana vinovata, atunci poate ca liderul PC se va prezenta la audiere. in caz contrar, daca si dupa o analiza "in spirit cooperant" a conservatorilor, invitatia va mirosi tot a declaratie de razboi, Andon a precizat ca Voiculescu nu va mai calca pragul institutiei.

Insa, dupa o prima impresie, lui Andon i se pare ca decizia reprezentantilor Colegiului de a amana solutionarea contestatiei nu poate fi decat "un semn ca CNSAS chibzuieste asupra ameliorarii procedurilor de lucru, caracterizate pana acum prin monopolizarea informatiilor, manipularea lor, prin autism si prejudecati".

Dinescu, cerut la schimb

Principala conditionare pe care a anuntat-o Andon este recuzarea lui Mircea Dinescu, singura in masura sa asigure prezenta lui Voiculescu la audierea solicitata de CNSAS. Potrivit avocatului conservator, decizia pe care o va lua presedintele PC in acest sens va fi puternic influentata de solutionarea cererii pe care partidul sau o pregateste pentru a-l scoate pe Dinescu din Colegiu.

Mai exact, daca CNSAS vrea sa-l audieze pe Voiculescu pana pe 4 august, cand expira termenul legal pentru solutionarea contestatiei, Colegiul va trebui sa se decida daca se dezice de Dinescu sau daca ramane solidar cu acesta.

Pe vremea cand il scosese din maneca pe "Dominic", tot Andon a declarat, tantos, ca vrea sa se lupte cu un CNSAS complet si ca va trece si la merele putrede din Colegiu abia dupa ce-l va scoate nevinovat pe Voiculescu.

"Gainarii avocatesti"

Reactia lui Dinescu s-a inscris in tiparul schimbului de replici dintre el si liderul PC de pana acum. Potrivit membrului CNSAS, atacat in plin de avocatul lui Voiculescu, intentia PC de a-l recuza este doar "o gainarie de avocat marunt". "Faptul ca Sergiu Andon, avocatul lui Dan Voiculescu, vrea sa ma recuze reprezinta doar un viciu procedural de avocat mediocru", a anuntat Dinescu, deloc intimidat de anuntul lui Andon.

In conditiile in care fiecare membru al CNSAS este propus de partide si apoi numit de parlament, singurul in masura sa il recuze pe Dinescu este legislativul. Andon "e ca o domnisoara prinsa pe autostrada care nu vrea sa stea de vorba cu politia decat daca este recuzata", a glumit membrul CNSAS, referindu-se la "ridicolul" demonstrat de avocatul lui Voiculescu. "Noi chiar ne-am pronuntat. Totul e o gargara. Noi pe Voiculescu nu-l chemam la audieri, ci chiar el a cerut asta. Nu ne mai putem antepronunta pentru ca deja ne-am pronuntat", a continuat Dinescu sa demonteze planul cu care s-a mandrit Andon.

Andon, un aparator devotat si consecvent

Sergiu Andon a demonstrat ca este un avocat devotat trup si suflet clientului sau: pe langa demersurile legale prin care incearca sa puna la indoiala veridicitatea deciziei CNSAS, a mai scornit tot felul de tentative de diversiune, in incercarea de a stirbi din credibilitatea institutiei.

Astfel, avocatul a aruncat o acuzatie, cum ca unul dintre membrii Colegiului ar fi colaborat cu politia politica, sub numele de cod "Dominic". Desi nu si-a putut sustine afirmatiile cu probe, iar membrii CNSAS nu au descoperit vreun fost "Dominic" printre ei, Andon a continuat sa dea pe la sediul Consiliului, asa, ca sa tina legatura cu cei de acolo.

Dar membrii Colegiului nu l-au primit la una dintre sedintele lor, pe motiv ca ar fi dat buzna neinvitat, asa ca Andon s-a pornit intr-un atac mediatic la adresa celor "cu gura mare" din CNSAS. Asta doar dupa ce insusi Voiculescu s-a certat la televizor cu Dinescu, atragand atentia ca exista ceva putred si cu membrul Colegiului. si de aici a fost doar un pas pana ce Dinescu a devenit principala inspiratie a lui Andon.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.