Ministrul de externe, Mihai Razvan Ungureanu, a confirmat colaborarea pe care o are cu presedintele Traian Basescu in domeniul relatiilor internationale. Dupa ce a refuzat sa sustina pozitia propriului partid privind retragerea trupelor romanesti din Irak, Ungureanu se pregateste sa il insoteasca pe seful statului intr-o vizita oficiala la Casa Alba, unde vor incerca sa mai reduca din efectele pe care le-a avut propunerea PNL.

In cazul relatiilor Romania-SUA, politica noastra externa nu s-a schimbat cu nimic. "O clarificare probabil ca e binevenita orisicand, dar in ceea ce priveste stabilitatea, soliditatea continutului de politica externa, nu asistam in momentul de fata - si, deci, nu avem de ce sa punem sub semnul intrebarii - la vreo schimbare de continut", a precizat Ungureanu.

Cat despre celelalte subiecte de pe agenda presedintelui, Ungureanu a enumerat situatia din Kosovo, felul in care au decurs discutiile sale cu presedintele Tadic al Serbiei si cu primul-ministru Kostunica. "Cu certitudine vom discuta despre efectele pe termen mediu si lung ale Forumului Marii Negre, lucruri care incep sa se vada. E foarte posibil sa discutam despre natura bilaterala a relatiilor dintre Washington si Bucuresti", si-a mai dat cu parerea Ungureanu despre programul lui Basescu.

Cat despre relatiile dintre Romania si Moscova, ministrul de externe a precizat ca divergentele mai vechi ar trebui sa fie lasate pe plan secund. "Recunosc ca vizita presedintelui in februarie anul trecut si apoi intalnirile succesive cu ministrul de externe Lavrov au facut ca raportul, dialogul intre Bucuresti si Moscova sa mai iasa din crispare si sa fie mai bun, as spune mai plin de promisiune decat putea sa fie inainte", a incheiat Ungureanu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.