Ancheta de la Parchetul Capitalei avanseaza in ritm alert. Procurorii au ascultat cele doua inregistrari facute de elevul de la „Dimitrie Gusti“ in sala de clasa de la Liceul „Ion Barbu“

Incepånd de saptamåna viitoare, elevii care au sustinut examenele in sala numarul sase vor fi chemati la audieri pentru a descrie ce s-a intåmplat in timpul Bacalaureatului. Inspectoratul Scolar Bucuresti a anuntat ca desfasoara o ancheta paralela... la propriu si la figurat
Inspectorii s-au multumit doar sa rasfoiasca din nou lista cu supraveghetorii pentru a o gasi pe "doamna Madalina", si abia acum au solicitat CD-ul cu inregistrarile audio.

Intre timp, fostul secretar de stat Paloma Petrescu a revenit in calitate de consilier in Ministerul Educatiei si Cercetarii, dupa un scandal de proportii ce a dus la demiterea sa. In plina ancheta penala referitoare la Bacalaureat, Paloma Petrescu revine in minister, dupa scandalul de la Testele Nationale

Ceea ce se intampla astazi in invatamantul romanesc intrece orice inchipuire. Un secretar de stat revine in calitate de consilier in Ministerul Educatiei si Cercetarii, dupa un scandal de proportii. Testele Nationale au fost "incununate" cu furturi de subiecte, Bacalaureatul este zguduit de acuzatii de coruptie, ajunse in atentia procurorilor, iar peste toate astea se asterne indolenta din ceasul al doisprezecelea a celor obligati sa vegheze la bunul mers al sistemului.

Dupa cum va spuneam, ieri, ancheta procurorilor avanseaza in ritm alert. Spre deosebire de cea a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, a carui conducere nici macar nu a avut curiozitatea sa asculte inregistrarea, pentru ca nu au solicitat, asa cum au facut-o procurorii bucuresteni, de prima data, CD-ul continand convorbirile din sala de examen.

Expertiza tehnica

Toti elevii (dupa spusele inspectorului general scolar al Capitalei, 15 la numar, dupa relatarile liceanului care a facut inregistrarile, 18) vor fi audiati de procurorii bucuresteni incepand de saptamana viitoare. Ei vor trebui sa dea amanunte despre modul in care s-a desfasurat examenul, ce s-a intamplat in sala de clasa, daca si cum s-a copiat, daca si cum au fost dati bani profesorului-supraveghetor. Procurorii vor expertiza inregistrarile audio facute de elev pentru a vedea autenticitatea lor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.