Executivul plateste polita elanului nestavilit care s-a manifestat in primele luni de guvernare, cind la nivelul ministerelor au avut loc destituiri pe banda rulanta

Ministerele au de infruntat problema din ce in ce mai mare a proceselor cu cei care au fost dati afara din ministere dupa venirea la putere a Aliantei D.A. Banul public are de fapt de suportat, pentru ca tot mai multe dintre aceste procese sint pierdute de autoritati in favoarea functionarilor destituiti anul trecut.

Documentul care confirma problema

Alarmati de numarul mare al cauzelor pierdute si de sumele imense pe care trebuie sa le dea fostilor an-gajati, membrii Cabinetului Tariceanu s-au decis sa faca o analiza a situatiei. Astfel, in sedinta de guvern de pe 21 iunie, s-a decis ca fiecare ministru sa prezinte o situatie cu toate procesele intentate de fostii angajati si care au fost pierdute de ministere.

Drept urmare, Radu Stroe, secretarul general al Guvernului, a transmis fiecarui ministru un document in care ii solicita sa intocmeasca doua situatii. Una care sa contina o evaluare privind sumele totale pe care ministerele, autoritatile si institutiile subordonate acestora le au de platit, in prezent, in urma pierderii unor procese, consfintite prin hotariri definitive si irevocabile, care pot fi executate silit.

Mai mult, pentru ca numarul proceselor deschise de fostii angajati ai ministerelor este foarte mare si pentru ca autoritatile se asteapta ca mare parte dintre ele sa fie pierdute, cea de-a doua cerinta a lui Radu Stroe adresata ministrilor este de a prezenta o situatie care sa contina previziunile pentru sumele ce vor trebui platite in urma unor eventuale pierderi ale proceselor aflate in curs de desfasurare si in care autoritatile sint parte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.