Prezent la Brasov pentru a se intalni mai degraba cu colegii de partid (subprefectul Szakal Andrasi si deputatul Atila Kovacs) decat pentru a participa la o "intalnire cu reprezentanti ai administratiei publice locale si ai serviciilor publice deconcentrate" - asa cum scria intr-un comunicat remis mass-media, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiilor, Zsolt Nagy, a declarat ca o posibila schimbare a directorului general al Postei, Dan Mihai Toader, nu intra in planurile sale. "Domnul Toader este un director eficient, care prin capacitatea lui profesionala a adus profit institutiei, iar angajatii sunt foarte multumiti de activitatea dansului. Atunci pentru ce sa il schimb?", s-a intrebat, retoric, ministrul.

Amintindu-i-se ca totusi colegii de partid ai acestuia s-au delimitat de Toader, ministrul a mai apasat un pic pe pedala de accelaratie a admiratiei pe care este evident ca o nutreste pentru directorul Postei, sustinand ca "eu respect un director general care isi respecta obligatiile manageriale si care aduce profit". Mai mult, dovedind ca nu cunoaste situatia din teren, ministrul a sustinut ca un alt motiv pentru mentinerea lui Toader ar fi acela ca oamenii care merg la ghiseele postei pentru a-si rezolva problemele sunt "multumiti".

Ca atare, daca ar trebui sa fie de vina cineva in ceea ce priveste afacerile dubioase incheiate de Toader, ministrul a concluzionat ca presa este vinovata. "A fost, intr-adevar, atacat in mass-media, dar eu cred ca este vorba de anumite demersuri initiate de anumite persoane." Care sunt aceste persoane, nu am putut afla de la ministrul Nagy, el preferand sa fie un gentleman care nu denunta. Totusi ministrul a sustinut ca dezvaluirile din presa reprezinta "atacuri personale la adresa dansului".

Reactia ministrului de mentinere a lui Toader la sefia Postei este extrem de surprinzatoare si lasa de inteles existenta unor grupuri de interese care ravnesc la zestrea companiei nationale. Altfel, este greu de inteles cum Nagy accepta sa-l mentina pe Toader atata vreme cat acesta a trecut la externalizarea ilegala a unor servicii ale companiei, prin incredintari directe, inainte ca strategia de restructurare sa fie definitivata de catre consultantul extern desemnat de MCTI prin licitatie publica.

"Decizia de externalizare a unor activitati depaseste atributul managerial. Restructurarea Postei se va face dupa ce strategia de privatizare va fi elaborata de consultant si aprobata de guvern", declara Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, in data de 25 octombrie 2005. insa, ca orice om politic care se "respecta", ministrul desemnat de UDMR a uitat de aceasta declaratie. Ca atare, in ciuda externalizarilor ilegale operate de Toader anterior elaborarii si aprobarii strategiei de privatizare, a decis sa-l mentina pe acesta in functie cu orice pret, chiar si cu acela al transformarii Postei in client captiv al unor jocuri de interese chiar inainte de privatizare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.