Ieri, Parchetul Bucuresti l-a retinut pe Sorin Stanciu, 29 de ani, sub acuzatia de santaj

Victima lui Stanciu este Ana Maria Cristina, secretar de stat la Ministerul Integrarii Europene, presedinta Agentiei Romåne pentru Investitii Straine si membru de frunte al Partidului Democrat.

Stanciu ii cerea 35.000 de euro pentru presupuse fapte de coruptie pe care sustinea ca le poate proba, faptele vizånd anii 1994-2004, cånd Ana Maria Cristina a fost director general al grupului de companii Miniprix.

Intre februarie 2005 si mai 2006, Ana Maria Cristina a primit mai multe scrisori de amenintare si mailuri prin care i se cereau banii. Santajistul astepta un raspuns printr-un SMS pe o cartela Orange.

Vazånd ca raspunsul intårzie, santajistul a sunat de pe o cartela RomTelecom, dar apoi a facut economii si a mai sunat de pe aceeasi cartela mai multe rude ale sale. Odata cu Stanciu a fost retinuta si iubita lui, sefa magazinului Miniprix din Otopeni.

In scrisorile de amenintare se spunea ca Ana Maria Cristina va fi denuntata la PNA ca, in timpul campaniei electorale din 2004, Basescu a fost finantat de Miniprix cu bani negri.

Parchetul de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti a reusit ieri retinerea lui Sorin Stanciu, in varsta de 29 de ani. El se prezinta ca fiind inginer la o societate privata, dar de fapt a facut doar doi ani de facultate. Stanciu este acuzat de santaj, victima fiind Ana Maria Cristina, secretar de stat la Ministerul Integrarii Europene, presedinta Agentiei Romane pentru Investitii Straine. Ea este si inalt membru al Partidului Democrat, dar perioada vizata de santajist este 1994-2004, cand ea a fost director general al grupului de companii Miniprix.

Mobilul santajului este suma de 35.000 de euro. La ora inchiderii editiei, Sorin Stanciu era prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva. Tot ieri a fost retinuta si concubina acestuia, Virginia Culeg, sefa magazinului Miniprix din Otopeni. Se pare ca pentru femeie procurorii vor cere doar interdictia de a parasi localitatea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.