Ultimele dezvaluiri pot face lumina in cazul spagii de la Liceul «Ion Barbu»

Elevul curajos care a inregistrat probele de Bacalaureat ne-a acordat un interviu in exclusivitate in care spune ca demersul sau a avut la baza dorinta de a dezvalui debandada si neregulile care exista de atåtia ani in invatamåntul romånesc.

Liceanul da explicatii atåt despre modul in care au fost lasati sa copieze, cåt si despre procedeul de mituire a supraveghetorilor. De asemenea, el o descrie pe "doamna Madalina", cea pe care inspectorii scolari o cauta si nu o gasesc.

In dorinta de a face lumina in acest caz, ziarul nostru a predat Parchetului Capitalei inregistrarile facute de elev in timpul probelor scrise la Istorie si Limba Romåna. Ministerul Educatiei si Inspectoratul Scolar Bucuresti nu ne-au cerut aceste inregistrari.

Tanarul care a inregistrat cele doua probe de Bacalaureat ne-a acordat, ieri, un interviu, din dorinta de a clarifica anumite aspecte care ramasesera sub semnul indoielii. Astfel, el a dorit sa explice cum s-a petrecut mituirea profesorilor supraveghetori, precum si celelalte intamplari care au provocat indignarea opiniei publice. In continuare, tanarul doreste sa isi pastreze anonimatul, singurul detaliu legat de identitatea sa pe care a acceptat sa il dezvaluie fiind faptul ca a fost elev al Liceului "Dimitrie Gusti".

Reporter: Explica-ne, mai exact, cum a procedat "doamna Madalina" atunci cand ati copiat?

Elev: Pe inregistrare se aude clar vacarmul care era in clasa in timpul probei de examen. Am putut vorbi nestingheriti si am facut si schimb de ciorne. In principal, aportul "doamnei Madalina" a fost acela ca a inchis ochii la tot ce am facut noi. Mai exact, nu ne-a deranjat deloc din "munca noastra". Pur si simplu, nu se uita la noi, isi gasea ceva de facut cand vedea ca am inceput sa copiem. Personal, eu am copiat de la colega din fata mea, care mi-a dictat din lucrarea ei.

Reporter: La un moment dat, se aude in inregistrarea audio solicitarea profesorilor supraveghetori de a lasa telefoanele mobile pe un dulap din sala de examen. Presedintele comisiei de examinare a declarat ca in salile de curs nu exista vreun dulap care sa corespunda descrierii din inregistrare. Cum arata dulapul din clasa respectiva si unde era pus?

Elev: Era un dulap obisnuit, cum sunt majoritatea din scoli. La un moment dat, inainte de inceperea probei, profesorii ne-au cerut sa punem telefoanele mobile pe respectivul dulap si unii dintre noi s-au conformat. Cred ca dulapul era inchis pentru ca nu l-am vazut altfel.

Reporter: Tot sefii comisiei au spus, la televizor, ca in salile de examen nu s-a baut cafea. Pe banda, insa, se aude vocea unui elev care cere o "gura de cafea" din ceasca profesoarei. Relateaza-ne acest episod.

Elev: Da, eu am fost cel care a cerut o gura mica de cafea. Profesoara s-a plimbat printre randuri cu ceasca in mana si, la un moment dat, a lasat-o pe banca mea. Si-a continuat drumul, moment in care am intrebat-o, mai in gluma, mai in serios, daca ma lasa sa iau o gura de cafea. Nu stiu daca m-a auzit sau nu, cert este ca mi-am permis sa beau un pic. Nu cred sa ma fi vazut.

Reporter: Poti sa ne spui unde era sala in care s-a petrecut examenul?

Elev: Era la parter, sala numarul sase.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.