Primarul din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, a fost arestat ieri, pentru 29 de zile, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul facut de DNA la decizia Tribunalului Bucuresti care hotarase, saptamana trecuta, cercetarea lui in libertate. De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti a respins si recursul viceprimarului din acelasi oras, Nicolae Dicu, prin care acesta contesta eliberarea mandatului de arestare preventiva pe numele sau.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au dispus, marti, arestarea primarului municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, pentru 29 de zile, intr-un dosar in care este acuzat de procurorii anticoruptie de luare de mita. Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul Parchetului General - Sectia DIICOT - facut impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti care hotarase, vineri, 7 iulie, cercetarea primarului in stare de libertate.

De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut mandatul de arestare preventiva pentru 29 de zile emis de Tribunalul Bucuresti pe numele viceprimarului Nicolae Dicu, arestat la sfarsitul saptamanii trecute pentru luare de mita. Decizia instantei este definitiva si irevocabila, iar primarul Mircia Gutau trebuie sa se prezinte de indata la Directia Cercetari Penale din cadrul IGP.

La randul sau, primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, afirma ca decizia Curtii de Apel Bucuresti privind arestarea sa pentru 29 de zile pentru luare de mita este nedreapta.

"Este ceva de neimaginat. Atata timp cat nu am luat un leu de la nimeni, este ceva strigator la cer", a declarat la cateva minute dupa pronuntarea sentintei, Mircia Gutau, aflat la Ramnicu Valcea.

Presedintele Valcea, senatorul Dorel Jurcan, a declarat ca, in cursul serii de marti sau, cel tarziu, miercuri dimineata, va fi convocata o intrunire extraordinara a Biroului Permanent Judetean pentru a hotari asupra excluderii din partid a primarului Mircia Gutau. Conform legii, mandatul de arestare preventiva poate fi pus in aplicare fie prin prezentarea benevola a inculpatului la Directia Cercetari Penale a IGP, fie prin aducerea lui sub escorta la locul de detentie. Reamintim ca vineri seara Tribunalul Municipiului Bucuresti respinsese cererea procurorilor anticoruptie de a-l aresta pe primarul Mircia Gutau, care este cercetat in acelasi dosar cu viceprimarul Nicolae Dicu, retinut joia trecuta in urma unui flagrant de luare de mita si arestat pentru 29 de zile. Sambata procurorii DNA au facut recurs, care s-a judecat, luni, la Curtea de Apel Bucuresti.

In acest dosar, atat primarul cat si viceprimarul sunt inculpati de procurorii DNA pentru luare de mita si, respectiv, pentru complicitate la luare de mita, dupa ce asupra viceprimarului au fost gasiti 20.000 de euro despre care anchetatorii spun ca reprezenta un avans pentru eliberarea unei autorizatii de constructie.

Potrivit legii, singurul care are dreptul sa semneze certificatele de urbanism si autorizatiile de constructie este primarul localitatii. Cel care a reclamat cazul la DNA este un om de afaceri din Ramnicu Valcea, care detinea deja un certificat de urbanism si solicitase autorizatie de constructie pentru o cladire de birouri in centrul orasului. In fata instantei, viceprimarul Nicolae Dicu s-a aparat spunand ca banii primiti de el la restaurantul unui hotel din Ramnicu Valcea reprezentau un imprumut personal, iar primarul Mircia Gutau a declarat ca habar nu avea de cele discutate de viceprimar cu petitionarul.

Tot primarul a mai spus ca intarzierea eliberarii autorizatiei de constructie s-a datorat neindeplinirii de catre solicitant a conditiilor legale, in conformitate cu planul urbanistic de zona.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.