Judecarea dosarului "Loteria", in care fostul vicepremier George Copos este acuzat, alaturi de alte patru persoane, de prejudicierea statului cu peste 1 milion de euro, a debutat ieri cu o amanare. Astfel, la primul termen din acest proces, magistratii Instantei supreme au luat in calcul cererile pentru angajarea unui aparator depuse de Nicolae Cristea (fost director general si presedinte al Loteriei) si Gilio Giuzepe Roza (actionar la Ana Electronic, Ana Group, Ana Pan si administrator la RomTour GM Impex), dar si lipsa de procedura in cazul societatii Transilvania (parte responsabila civilmente), stabilind urmatorul termen pentru data de 13 septembrie.

Potrivit rechizitoriului, in cursul anului 2004, Copos, Roza si Cristea s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale si au prejudiciat bugetul de stat cu suma de peste 40 miliarde ROL, prin realizarea unei tranzactii fictive, cu ocazia vanzarii unui pachet de 38 spatii comerciale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.