Unii reprezentanti ai societatii civile au propus insa extinderea conflictului de interese la rudele de gradul II sau III, fata de gradul I cum este in proiectul de lege adoptat de Guvern la presiunile sefului statului. Potrivit proiectului, sfera conflictului de interese este limitata la rudele de gradul I. Adica, unui primar ii este interzis sa semneze contracte cu firme conduse de sotie sau copii, insa nu este in conflict de interese cu firme conduse de veri sau cumnati.

Georgiana Iorgulescu, director executiv al Centrului de resurse juridice, a propus introducerea in lege si a rudelor de gradul II, iar Adrian Moraru, director al Institutului de Politici Publice, a mers si mai departe, sustinind necesitatea extinderii pina la rudele de gradul III. De altfel, Moraru a atras atentia ca acest aspect este prevazut chiar in programul de guvernare al Aliantei D.A.

Talpi UDMR la proiectul Macovei

Liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Marton Arpad, a apreciat ca, in materie de incompatibilitati la nivelul functiilor publice, prevederile Legii 161 sint suficiente. In opinia sa, nu e nevoie de un capitol distinct "Legea Agentiei de Integritate". Deputatul UDMR a afirmat ca noile incompatibilitati introduse la nivelul politicienilor si al alesilor locali cu profesia de jurist practician, avocat reprezinta "o incapatinare de neinteles" a Ministerului Justitiei de a elimina complet juristii practicanti din viata politica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.