Judecarea prabusirii FNI a costat pina acum 11,5 miliarde de lei si factura inca nu s-a incheiat. Banii s-au cheltuit pe citatii, timbre si orele suplimentare ale personalului
Potrivit reprezentantilor Tribunalului Municipiului Bucuresti, in 2005 s-au cheltuit peste 4,2 miliarde de lei pe timbre postale si citatii pentru cei 236.000 de pagubiti ai FNI implicati in acest proces. Dupa ce procesul a fost mutat la Curtea de Apel, instanta a mai platit, pentru termenele de pina la sfirsitul anului 2005 si pentru jumatatea acestui an, alte 4,72 miliarde de lei, pentru aceleasi lucruri. Daca mai adaugam si orele suplimentare ale personalului din cele doua institutii, alte 2,5 miliarde de lei, rezulta ca numai in ultimii doi ani procesul FNI a produs bugetului de stat o paguba de 11,5 miliarde de lei.

Luna trecuta, pe 12 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a admis apelurile in dosarul privind prabusirea FNI si a casat sentintele date anterior de Tribunalul Bucuresti, hotarind trimiterea cauzei spre rejudecare la instanta inferioara. Practic, procesul FNI o ia de la capat. In aceste conditii, procesul FNI ajunge in acelasi stadiu ca si acum trei ani, atunci cind procurorii au finalizat ancheta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.