Pe ultima suta de metri. Monica Gabor si cantaretul Marcel Pavel au scapat ieri cu brio de stresul examenelor. Acestia si-au aflat, alaturi de ceilalti absolventi de liceu, notele de la Bacalaureat

Iubita lui Irinel Columbeanu a fost la inaltime la aproape toate probele, terminand examenul cu media 9,27.

Modelul a avut ceva probleme la proba scrisa la Engleza, unde a luat nota cea mai mica, 7,50, insa a compensat cu rezultatul de la Istorie - 9,50, cel de la Limba si literatura romana - 9,20 si cel de la Sport - 9,70. Pentru ca simte ca a meritat mai mult, Monica e decisa sa depuna contestatie pentru nota la Limba engleza, in speranta ca aceasta va creste.

Si cantaretul Marcel Pavel a trecut prin febra Bacalaureatului. Proaspatul absolvent a avut o medie generala de 8,27. El s-a dovedit a fi un adevarat cunoscator al Geografiei Romaniei, unde a obtinut nota cea mai mare, 9,50. In schimb, proba scrisa la Limba si literatura romana i-a dat batai de cap artistului, care nu a reusit sa ia decat nota 5,65, dupa ce la oral, la aceeasi materie, obtinuse nota 10.

Nemultumiri la liceul de fite

La liceul Jean Monnet din Capitala, foarte multi elevi au fost nemultumiti de notele obtinute la Limba si literatura romana, dar si la Fizica, unde subiectele au fost grele. Cei care au fost siguri de lucrarea lor si au considerat ca merita mai mult au depus, ieri, contestatii. Pe de alta parte, elevii unui liceu din Bistrita au fost "perturbati" din copiat de un profesor supraveghetor, care le-a aratat cartonase galbene si rosii in momentul in care au incercat sa se inspire din diverse surse.

Primele rezultate

La centrul de evaluare de la Liceul teoretic C.A. Rosetti din Bucuresti s-au afisat rezultatele inca de luni noaptea, de la ora 2.00.

Liceul Cretzulescu a fost insa primul centru de evaluare unde duminica, la ora 20.00, elevii si-au putut afla notele. Parintii si elevii s-au inghesuit cu cateva ore inainte de a se intuneca in fata liceelor, stiind ca si in anii trecuti s-au dat rezultatele mai devreme cu o zi fata de data anuntata.

La Arad, 16% respinsi

Peste 600 de absolventi de liceu din judetul Arad nu au obtinut media de trecere la examenul de Bacalaureat.

Potrivit Inspectoratului Scolar Arad, din cei 3.828 de candidati prezenti la toate examenele, 614 au luat medii sub 6, promovabilitatea fiind de 83,96%, fata de 92,95% in anul 2005.

Niciun candidat promovat nu a obtinut media 10, iar 610 dintre elevi au primit note cuprinse intre 9 si 9,99.

Spagari cu buza umflata

Inspectoratul scolar Satu Mare a lasat profesorii spagari cu buza umflata pentru ca examenul de titularizare la muzica se va da cu subiecte schimbate. Masura a fost luata din cauza zvonurilor legate de faptul ca mai multi candidati au reusit sa cumpere subiectele cu 1.000 de euro, potrivit lui Vlaicu Popescu, inspectorul general scolar adjunct din judet.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.