Presedintele de trei zile al CNSAS, Corneliu Turianu, a fost audiat ieri, mai bine de trei ore, de catre procurorii Parchetului General, fostului judecator aducandu-i-se la cunostinta acuzatiile care i se pun in spate ca urmare a declaratiilor sale privind trecutul de turnator al premierului Calin Popescu Tariceanu. Potrivit procurorilor, Turianu e acuzat de abuz in serviciu si nerespectarea confidentialitatii datelor CNSAS. El se va mai intalni cu anchetatorii saptamana viitoare, in prezenta unui avocat, fiind obligat sa aduca de la CNSAS documentele solicitate de procurori.

Ministerul Public a declansat, pe 4 iulie a.c., urmarirea penala impotriva lui Corneliu Turianu, dupa ce CNSAS a cerut expres acest lucru, tinand cont ca fostul judecator il acuzase public pe Calin Popescu Tariceanu de presupusa colaborare cu Securitatea. Turianu a afirmat in timpul unei emisiuni televizate din aprilie ca premierul ar fi colaborat cu Securitatea, dand de inteles cu acea ocazie ca detine o lista cu 60 de politicieni care au turnat. Ulterior, pe 5 iunie a.c., CNSAS informa ca Tariceanu nu a fost nici agent, nici colaborator al politiei politice comuniste.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.