Cercetat in dosarul RAFO - Carom pentru un prejudiciu de aproape 2.700 miliarde de lei vechi, Ovidiu Tender va ramane in continuare in arestul Directiei de Cercetari Penale (DCP) din cadrul IGPR, dupa ce magistratii Tribunalului Municipiului Bucuresti au respins, ieri, plangerea inaintata de afaceristul timisorean impotriva refuzului autoritatilor de a pune in executare decizia TMB din 5 iulie a.c., de eliberare a sa din arest.

Tot ieri, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au luat in discutie alte trei cereri ale lui Tender. Prima dintre ele a vizat recursul afaceristului impotriva deciziei TMB din 28 iunie a.c. de prelungire a mandatului de arestare preventiva. De asemenea, magistratii CAB au judecat si o alta cerere de revocare a mandatului de arestare preventiva, plus o alta contestatie la executare, formulata tot de avocatii omului de afaceri. Instanta a ramas in pronuntare asupra primelor doua cereri, urmand ca asupra contestatiei la executare judecatorii CAB sa anunte o solutie la un termen stabilit ulterior.

Reamintim ca, in 5 iulie, un judecator al TMB a decis revocarea mandatului de arestare preventiva a lui Tender, apreciind ca luarea masurii arestarii preventive nu mai subzista, deoarece inregistrarea discutiei avocatului Gheorghe Cotofana cu expertul Cristian Bejenaru viza cu totul alte aspecte.

Totodata, magistratul de la TMB indica faptul ca inculpatului nu i se permite sa-si prezinte apararile privitor la aceste imprejurari, iar instanta nu mai poate retine varianta prezentata de Parchet.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.