Ieri, ziarul "Gardianul" a publicat, in exclusivitate, sub titlul "Sa punem bomboana pe coliva Bac-ului", fragmente din doua inregistrari audio, facute in timpul examenelor, care demonstreaza ca Bacalaureatul a ajuns un puroi al mitei, delasarii si dezinteresului.

Dezvaluirile noastre au aruncat in aer Ministerul Educatiei si Cercetarii, iar Politia si Parchetul Capitalei au demarat o ancheta fata de cazul de coruptie inregistrat, saptamåna trecuta, in timpul unei probe sustinute de elevii Liceului "Dimitrie Gusti" la Liceul "Ion Barbu".

Ministrul educatiei si cercetarii, Mihail Hardau, arunca pisica in curtea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si nu vrea sa faca nici un comentariu decåt dupa finalizarea anchetei desfasurate de politisti, procurori si inspectorii scolari.

Elevul care a facut cele doua inregistrari vrea sa-si pastreze anonimatul, pentru ca, din cauza procentului foarte mic de promovabilitate de la Liceul "Dimitrie Gusti", ii este teama sa nu aiba probleme, in toamna, la a doua sesiune de Bacalaureat.

Mai multi cititori au postat pe site-ul ziarului nostru mesaje in care confirma ca metodele de copiere sau de mituire a profesorilor, la examenul de Bacalaureat, nu sunt de acum, ci au fost practicate in acesti ultimi 16 ani in toate liceele din Romånia.