Liderul PC si-a publicat ieri contestatia depusa la CNSAS. In propria sa interpretare, el a fost o „exceptie“ a vremurilor, fentind securistii ce incercau sa-l racoleze

In regim publicitar, contestatia depusa saptamina trecuta la CNSAS de avocatul lui Dan Voiculescu a aparut ieri pe trei pagini in cotidianul "Adevarul", dupa ce initial s-au purtat negocieri si cu "Evenimentul zilei", dupa cum sustine Sergiu Andon. Ca si imaginea pe care acesta a incercat sa i-o contureze lui Voiculescu la conferinta de presa, contestatia incearca sa faca din colaboratorul "Felix" un personaj exemplar in contextul epocii comuniste, care "nu a respins sfidator 'curtea>> pe care i-o facea Securitatea, dar nici nu s-a lasat prins in angrenajul nenumaratelor roti dintate ale acesteia".

"Dusmanul" Oprea folosit la nevoie

Activitatea lui Dan Voiculescu la Crescent, in perioada 1982-1989, este prezentata ca un succes pe care "Securitatea nu i l-a iertat". "Cistigurile Crescent intrau in conflict deschis cu interesele economice ale Securitatii", explica avocatul Sergiu Andon si trimite de mai multe ori la cartea lui Marius Oprea, "Mostenitorii Securitatii", in care lui Voiculescu ii este dedicat capitolul "Mostenitorul lui Ceausescu".

"Ceea ce ramine in orice caz relevant este ca Dan Voiculescu isi permitea sa traga tepe securistilor", este citatul din cartea lui Oprea pe care-l foloseste Andon in argumentatie. Marius Oprea se arata insa stupefiat de aceasta interpretare si precizeaza ca "teapa" la care facea referire viza banii pe care Voiculescu i-a cistigat, nu insuccesul ofiterilor de Securitate de a-l racola.

Tot pe o afirmatie a lui Marius Oprea se bazeaza si argumentul ca in documentele din dosar nu apare deloc Directia I, "principala structura de politie politica", majoritatea documentelor provenind de la Directia a III-a (de contraspionaj), care, spune Marius Oprea in carte, "nu ar fi trebuit sa aiba legatura cu politia politica".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.