Oamenii cu bani, tupeu si pile au pus stapanire pe malurile Lacurilor Floreasca si Herastrau. Ei si-au aplicat propria lege, au taiat copaci fara aprobare si s-au apucat sa construiasca fara nici un aviz. Semnalul de alarma a venit de la Uniunea Europeana care, din cauza debandadei, a refuzat sa acorde Primariei Capitalei 13 milioane de euro pentru ecologizarea lacurilor.

De cativa ani, terenurile de pe malurile Lacurilor Herastrau si Floreasca au fost luate cu japca de oamenii cu bani si multe relatii. Nimeni n-a mai tinut cont de nimic. S-au aplicat aceleasi reguli ca in jungla. Cel mai tare a pus stapanire pe o bucata de teren, care initial era incadrata la zona de protectie a lacurilor, si a transformat-o in santier. Asta in conditiile in care nu se poate construi decat la o distanta de 50 de metri fata de lac. Insa ce conteaza ce scrie la lege? Acum, defrisarea zonelor cu vedere la lac este in toi. Mai mult ca niciodata, copacii sunt taiati, locul lor fiind luat de tot felul de cartiere de lux, carciumi, terase, fara nici un fel de aprobare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.