Ministrul mediului si gospodaririi apelor, Sulfina Barbu, intentioneaza sa il actioneze in instanta pe edilul Constantei, Radu Mazare, dupa ce acesta a jignit-o in cadrul unei conferinte organizate joi dupa-amiaza, cand a raspuns acuzatiilor referitoare la vanzarea unei suprafete de plaja, tranzactie considerata ilegala.

Primarul Radu Mazare nu s-a sfiit sa isi arate nemultumirea vizavi de sesizarea facuta procurorilor anticoruptie de catre MMGA, sustinand ca ministrul de resort "habar nu are" despre ce se intampla pe litoral.

"Ministra mediului este o proasta! Nu vedeti ca a distrus turismul, ne-a oprit soseaua de coasta si acum nu a mai gasit alta solutie decat sa ma reclame la DNA?", a afirmat in cadrul conferintei de presa Radu Mazare.

Reactia edilului Constantei nu a fost trecuta cu vederea de Sulfina Barbu, care a decis sa il dea in judecata la inceputul saptamanii viitoare. "Luni urmeaza sa ma intalnesc cu avocatul meu si vom analiza impreuna declaratia domnului Mazare pentru a vedea, din punct de vedere juridic, ce se poate face. Sunt decisa sa-l dau in judecata", a declarat Barbu. Aceasta a adaugat ca nici ca femeie, nici ca ministru nu poate tolera jignirile lansate de Mazare.

Motivul discordiei il reprezinta o suprafata de 23.000 de metri patrati de plaja din zona Casino din Mamaia, care, potrivit ministrului Barbu, a fost vanduta de autoritatile locale. In schimb, Radu Mazare sustine ca Primaria Constanta este proprietara integrala a statiunii Mamaia, conform hotararii Consiliului de Ministri din 1905, dar si in baza deciziei din 1958 a Jurnalului Consiliului de Ministri.

In apararea sa, edilul a prezentat documente potrivit carora in martie 2000, atunci cand nu era primar, Administratia Porturilor Maritime Constanta si autoritatile locale au semnat delimitarea vecinatatilor intre domeniul privat al municipiului si domeniul public de interes national al Apelor Romane. Mai mult, Mazare sustine ca Legea 213/1998 privind inventarierea domeniului public si privat al municipalitatii ori Legea 7/1996 a cadastrului delimiteaza domeniul public de interes national, adica plajele, de domeniul privat al municipiului Constanta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.