Felix n-a existat, ci doar un Dorin, cum era trecut Dan Voiculescu in dosarul de urmarit, a afirmat liderul PC intr-o conferinta de presa organizata pentru a prezenta notele pe baza carora CNSAS l-a catalogat drept colaborator al Securitatii. Voiculescu l-a atacat pe Mircea Dinescu, membru CNSAS, pe care l-a acuzat ca a servit, prin prestatia sa, interesele unor cercuri economico-politice, ce nu ar fi straine de numele unui Sorin Ovidiu Vantu, Traian Basescu si Tariceanu.

Cu ajutorul avocatului si deputatului PC Sergiu Andon, Dan Voiculescu a incercat sa dovedeasca netemeinicia hotararii CNSAS privind calitatea sa de informator al politiei politice comuniste. Andon a prezentat presei notele de serviciu intocmite de Dan Voiculescu in atentia conducerii intreprinderii la care era angajat atunci, Vitrocim. Tot efortul a fost facut pentru a demonstra ca Voiculescu nu a fost un colaborator, ci un urmarit de catre politia politica.

Portretul facut de avocat arata astfel: Voiculescu, haituit pentru legaturile sale de rudenie cu sotii Szilagy, fugiti in strainatate in timpul regimului comunist, sau pentru relatiile sale cu studenti si oameni de afaceri straini, tolerat de Securitate pentru pregatirea sa profesionala in domeniul comertului exterior. Timp de o ora si jumatate, cei doi conservatori au incercat sa convinga jurnalistii ca Voiculescu a fentat Securitatea. "M-am intins cat mi-a fost plapuma si mi-am facut datoria, nu au avut de la mine decat plimbari, trebuia sa-mi fac meseria, aveam doua fetite mici carora trebuia sa le pun o paine pe masa", a afirmat liderul PC, adaugand ca nu a turnat pe nimeni. Cele sapte note de serviciu si doua declaratii semnate "Felix", preluate de la CNSAS, au fost disecate la virgula pentru a se ajunge la concluzia: Voiculescu nu a facut politie politica, nu a intocmit niciodata note de serviciu din proprie initiativa despre cetatenii straini, si a fost patriot, oferind informatii ce tin mai degraba de contraspionajul economic.

"Eu as propune sa nu mai vorbim despre Securitate, ci despre siguranta nationala, care avea mai multe componente: spionaj, spionaj militar, contraspionaj si avea si o componenta ticaloasa a represiunii. Siguranta nationala au avut-o si o au toate statele lumii, de la cea mai mica tara la Statele Unite", a afirmat Dan Voiculescu. El a sustinut ca nu are de ce sa-i fie rusine de trecutul sau: "Apar semnale ca as fi facut contraspionaj, dar nu apare niciun element potrivit caruia am facut politie politica", a spus Voiculescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.