Societatea Dracula Park nu renunta la construirea parcului de distractii cu acelasi nume, chiar daca guvernul a anulat constituirea parcului industrial de la Snagov - punand astfel cruce acestui proiect. Directorul general al Dracula Park, Sorin Marica, ne-a declarat ca societatea are deja doua propuneri de asociere cu firme care detin terenul necesar realizarii proiectului, o decizie in acest sens urmand sa fie adoptata la Adunarea Generala a Actionarilor. O alta varianta luata in calcul este si achizitionarea in nume propriu a unei suprafete de teren. O intrebare fireasca pe care multa lume si-a pus-o imediat dupa anuntul guvernului este ce se intampla cu banii celor care au subscris la acest proiect?

Marica spune ca banii celor care au cumparat actiuni pentru demararea proiectului au fost plasati in titluri de valoare, la banci si in actiuni listate la Bursa. De exemplu, au fost cumparate actiuni la Transelectrica, societate la care subscrierile s-au terminat si urmeaza sa fie listata la Bursa. In cazul in care investitorii doresc retragerea, acestia o pot face, conform legii, numai in cazul in care se schimba obiectul de activitate al Fondului, se schimba amplasarea sau dupa listarea la Bursa.

Oficialul Dracula Park nu constesta decizia Executivului, dar indica Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) drept vinovata de esecul proiectului. Guvernul poate anula, daca doreste, titlul de parc industrial, dar asocierea cu RA-APPS ramane in vigoare si nu poate fi denuntata unilateral, este de parere Sorin Marica, care anunta si faptul ca va actiona in instanta guvernul. El mai spune ca, pentru realizarea proiectului, societatea a investit sume care se pierd prin anularea titlului de parc industrial. "RA-APPS, aceasta institutie a statului si totodata partenerul nostru, nu a numit din 2004 si pana in prezent nicio persoana in Consiliul de conducere al societatii, fapt pentru care nu au putut fi finalizate prevederile contractuale stabilite intre Dracula Park si regie".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.