Alexandru Radulescu, presedintele AFAN, va ramane in arest pentru 29 de zile, conform deciziei de ieri a Curtii de Apel Bucuresti. Referindu-se la evenimentul de pe Lacul Vacaresti, acesta a spus ca „a fost un accident nefericit pe un fond de oboseala accentuata

Alexandru Radulescu, presedintele Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN), va ramane in arest, pentru 29 de zile, conform deciziei de ieri a Curtii de Apel Bucuresti. Magistratii au judecat recursul formulat de Alexandru Radulescu impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti de emitere a unui mandat de arestare pentru o perioada de 30 de zile sub acuzatia de tentativa de omor calificat si folosire ilegala de arma letala. Daca victima sa, Constantin Radulescu, va muri pe patul de spital, presedintele AFAN va fi cercetat pentru omor calificat.

In recursul intentat impotriva emiterii mandatului de arestare, Alexandru Radulescu a declarat judecatorilor ca impuscarea tanarului aflat in coma "a fost un accident nefericit pe un fond de oboseala accentuata". Mai mult, Radulescu a adaugat ca nu a avut intentia sa-l impuste pe Constantin Radulescu, ci doar sa-l sperie. El doreste sa fie cercetat in stare de libertate, deoarece nu reprezinta un pericol pentru opinia publica si ca doreste sa faca ceva pentru a ajuta victima. Unul dintre membrii completului de judecata l-a intrebat pe Radulescu daca are copii. Acesta i-a raspuns ca are patru copii, drept pentru care judecatorul l-a sfatuit sa nu-i lase la scaldat.

Arestarea, o reparatie publica

Avocatul lui Radulescu a declarat ca presedintele AFAN stie ca a facut o greseala, mai ales ca nu trebuie sa foloseasca o arma de foc pentru a ameninta pe cineva. El a adaugat ca decizia initiala a procurorului criminalist de la Targoviste de a-l cerceta pe Alexandru Radulescu in libertate a fost corecta, spunand ca procurorii Parchetului General au urmarit prin arestarea lui Radulescu "o reparare publica". "Ne aflam in fata unei presiuni publice pentru ca Radulescu sa fie cercetat in stare de arest", a subliniat avocatul, aratand ca daca acesta nu ar fi avut o notorietate publica, atunci incidentul ar fi aparut la televizor ca o stire ca oricare alta.

Procurorul de sedinta a invocat concluziile expertizelor medico-legale si balistice potrivit carora viata pacientului a fost pusa in primejdie si respectiv ca arma nu se putea descarca accidental.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.