IPS Bartolomeu Anania avertizeaza politicienii ca nu va mai fi neutru la viitoarele alegeri

Nemultumirea mitropolitului de la Cluj a fost determinata de "refuzul Bisericii Greco-Catolice printr-un act scris al Sinodului unit" de a purta negocieri privind retrocedarea bisericilor inca detinute de ortodocsi dupa principiul proportionalitatii. In plus, "Biserica Catolica si-a intensificat ofensiva antiortodoxa luind ca punct de pornire revendicarile patrimoniale ale Bisericii Greco-Catolice, actiune cu evidente finalitati prozelitiste", se spune in comunicatul dat dupa intrunirea de miercuri a Sinodului Mitropolitan, la Manastirea Nicula.

Inapoi in politica

Insa dincolo de nemul-tumirile la adresa celor doua biserici subordonate Vaticanului, IPS Bartolomeu Anania trimite un avertisment si autoritatilor locale si centrale, cu concursul carora s-ar fi realizat pina acum retrocedarile. "Aceasta ne va obliga la o revizuire a neutralitatii noastre in perspectiva viitoarelor alegeri", ameninta IPS Bartolomeu, cel care in 2004 a avut initiativa interzicerii implicarii preotilor in politica, initiativa care a fost mai tirziu adoptata si de Sinodul BOR.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.