Inspectorii Serviciului National de Evaluare si Examinare (SNEE) sunt "arestati". Ei sunt tinuti in cladirea SNEE de seara pana a doua zi dimineata, cand ies primii candidati din examen. Reprezentantii Ministerului Educatiei se lauda cu cele mai eficiente masuri de securitate si spun ca nimeni de acum incolo nu va mai putea sa sparga sistemul.

Cu toate acestea, inspectorii care fac subiectele nu sunt si singurii care le cunosc. Potrivit metodologiei de organizare a bacalaureatului, comisiile de bacalaureat judetene/a municipiului Bucuresti "asigura, in urma nominalizarii de catre Comisia Nationala de Bacalaureat a judetului respectiv, traducerea subiectelor de examen in limbile minoritatilor nationale, pentru acele discipline care au fost studiate in respectiva limba. Pentru ca traducerea sa se faca in timp cat mai scurt, asigura un numar corespunzator de cadre didactice care efectueaza traducerea".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.