Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost amendat de magistratii Judecatoriei sectorului 1 cu suma de 700 RON deoarece avocatii sai au formulat o noua cerere de recuzare a completului care judeca dosarul Bancii de Investitii si Dezvoltare, in care acesta este acuzat de fals si uz de fals. Avocatii au acuzat probleme ce tin de interpretarea codului de procedura penala. Magistratii au considerat ca cererea a fost formulata cu rea credinta, asa cum s-a intamplat si la termenul trecut, din 27 iunie. Cu toate acestea, cererea a fost admisa, iar urmatorul termen a fost stabilit pentru data de 9 august.

Vantu mai trebuie sa achite si suma de 500 RON, cheltuieli de judecata. Instanta Judecatoriei Sectorului 1 a amanat ieri pentru 9 august, dosarul lui Sorin Ovidiu Vantu privind constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID). Avocatul lui Vantu, Viorel Ros, a pus in vedere instantei ca nu are competenta de a solutiona o exceptie neconstitutionalitate depusa anterior, si ca de fapt aceasta trebuie solutionata de un alt complet de judecata.

Sorin Ovidiu Vantu este acuzat, in acest dosar, de fals si uz de fals intrucat ar fi contrasemnat in declaratia referitoare la autorizarea BID date false privind sursa fondurilor utilizate ca participatie la capitalul social al bancii, precum si ca ar fi folosit o adeverinta a SC Sovinvest SA Bucuresti, care atesta, in mod nereal, calitatea sa de investitor la Fondul National de Investitii. Sorin Ovidiu Vantu a sustinut ca a semnat doar chestionarul si declaratia, nu toata documentatia privind constituirea BID. Pe 15 iulie 2005, Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat la doi ani de inchisoare de catre magistratii Judecatoriei sectorului 1 si a fost obligat la plata a peste 1 miliard de lei vechi cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

De asemenea, au fost anulate inscrisurile false pe baza carora a fost dat aviz favorabil constituirii BID. Impotriva hotararii de condamnare, Vantu a formulat apel la Tribunalul Bucuresti. In august 2005, magistratii au admis apelul formulat de omul de afaceri, au casat hotararea de condamnare si au trimis dosarul spre rejudecare la Judecatoria sectorului 1.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.