Procurorii au finalizat ancheta in cazul obtinerii de catre un ziarist a subiectelor la istorie pentru Testele Nationale, trei angajati ai Ministerului Educatiei si Cercetarii urmind a fi deferiti justitiei.
Fostul director al Serviciului National de Evaluare si Examinare, Adrian Stoica si inspectoarele Georgeta Cretu si Rozalia Doicescu, toti angajati ai MEdC, sint acuzati de neglijenta in serviciu. Celor trei le-au fost prezentate probele, acuzatiile si urmeaza ca dosarul sa fie inaintat instantei. Reamintim ca subiectele testului de istorie de la examenul de capacitate au fost dezvaluite, in 18 iunie, de un jurnalist, care s-a deplasat apoi la Sectia 3 Politie din Bucuresti, unde a relatat cum a procedat. MEdC a reclamat furtul subiectelor dupa ce delegatele pentru judetul Dimbovita au anuntat ca nu au primit toate plicurile cu subiecte.

Astfel, a fost remarcata lipsa plicului pentru testul de istorie, intrucit reprezentanta Serviciului responsabil de distribuire il daduse altei persoane. Fostul sef al SNEE, Adrian Stoica, si-a dat demisia la citeva ore dupa ce a fost anuntata disparitia plicurilor cu subiecte.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.