"Recunosc, dau meditatii, dar nu le-am spus elevilor ca sunt autor de subiecte. Meditez si elevi de clasa a VIII-a, si de-a XII-a."

"Recunosc, dau meditatii, dar nu le-am spus elevilor ca sunt autor de subiecte. Meditez si elevi de clasa a VIII-a, si de-a XII-a. Oricum, nu cred ca e vreo problema, intrucat structura subiectelor este deja publica pe site-ul Ministerului Educatiei", a declarat recent, in exclusivitate pentru Adevarul, unul dintre cei doi inspectori de istorie din cadrul Serviciului National de Evaluare si Examinare (SNEE). si alti autori de subiecte din SNEE isi rotunjesc din meditatii veniturile de 7-8 milioane pe luna.

Un profesor de la Colegiul "Mihai Viteazul" din Bucuresti il cunoaste foarte bine pe unul dintre cei doi inspectori de matematica din SNEE si spune despre el ca "da meditatii de doi, trei ani buni. si, in plus, ia si foarte multi bani la ultima sedinta". Ministrul educatiei, Mihail Hardau, ne-a declarat, ieri, ca are tot mai multe informatii ca subiectele s-au scurs din SNEE si in anii precedenti.

"S-au vandut la inceput cu preturi mari, iar apoi au ajuns sa vanda subiectele la preturi derizorii. Oricum este o situatie foarte grava daca unii din cei care fac subiectele pentru testele nationale si pentru bacalaureat dau meditatii. Voi schimba radical Serviciul de Evaluare, pentru ca examenele sa fie sigure", a spus Hardau. Ministrul ii vrea pe vinovatii gafelor de la bacalaureat dupa gratii.

Acestia sunt, in opinia lui Hardau cei doi inspectori care au realizat subiectele la romana, informaticianul, directorul general demis dupa scandalul de la testele nationale si directorul adjunct din cadrul SNEE.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.