Distribuitorul autoturismelor Mercedes Benz in Romnia, AUTOROM SRL, apartinnd magnatului Ion Tiriac, nu a fost niciodata reprezentantul constructorului german de masini

Cu toate acestea, din 1991, AUTOROM s-a folosit in fals de aceasta titulatura, gratie unei stampile "penale", incheind contracte de leasing cu persoane fizice si juridice din Romania.

Mai multe firme care au achizitionat autoturisme Mercedes de la AUTOROM au constatat ca, desi au platit rate de leasing, nu au preluat decat dreptul de folosinta a masinilor.

"Reprezentanta" Mercedes a cumparat, de fapt, masinile in leasing si a achitat ratele cu banii obtinuti din contractele de predare a dreptului de folosinta

Interesant este faptul ca in aceste societati cu care Autorom a incheiat contracte figura ca asociat un salariat al AUTOROM.

Din 1998, Politia si Parchetul au primit mai multe plangeri penale din partea pagubitilor, plangeri care s-au solutionat cu neinceperea urmaririi penale din simplul motiv ca faptele s-au prescris.

Distribuitorul autoturismelor Mercedes Benz in Romania, AUTOROM SRL, apartinand magnatului Ion Tiriac, nu a fost niciodata reprezentantul constructorului german de masini. Cu toate acestea, din 1991, AUTOROM s-a folosit in fals de aceasta titulatura, gratie unei stampile "penale", incheind contracte de leasing cu persoane fizice si juridice din Romania. Mai multe firme care au achizitionat autoturisme Mercedes de la AUTOROM au constatat ca, desi au platit rate de leasing, nu au preluat decat dreptul de folosinta al masinilor.

"Reprezentanta" Mercedes a cumparat, de fapt, masinile in leasing si a achitat ratele cu banii obtinuti din contractele de predare a dreptului de folosinta. Interesant este faptul ca in aceste societati cu care Autorom a incheiat contracte figura ca asociat un salariat al AUTOROM. Din 1998, Politia si Parchetul au primit mai multe plangeri penale din partea pagubitilor, plangeri care s-au solutionat cu neinceperea urmaririi penale din simplul motiv ca faptele s-au prescris.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.