Desi Departamentul de Stat al SUA nu a inclus-o pe lista neagra, organizatia „Fratii Musulmani“ apare pe site-ul SRI drept grupare terorista

Politistii de la Biroul pentru Straini si lucratorii SRI l-au retinut simbata pe yemenitul Mohtar Hashedi, urmind sa-l expulzeze de pe teritoriul Romaniei. Potrivit SRI, Hashedi e membru al "organizatiei extremist-teroriste" "Fratii Musulmani". Curios e faptul ca, desi figureaza pe site-ul SRI ca organizatie terorista, gruparea nu este insa inclusa pe lista organizatiilor teroriste a Departamentului de Stat al SUA. "Fratii Musulmani" este o organizatie islamica cu filiale in intreaga lume, care militeaza pentru crearea unei guvernari islamice in tot spatiul musulman.

Contrar parerii SRI, "Fratii Musulmani" sint cunoscuti pentru faptul ca isi urmaresc scopurile in mod pasnic si militeaza pentru sisteme democratice. Numai aripa desprinsa din "Fratii Musulmani" in Palestina, Hamas, e etichetata ca terorista de SUA si UE.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.