In plin scandal privind trimiterea de noi trupe in zone conflictuale, inca 470 de militari bucuresteni din componenta Batalionului 2 Infanterie Calugareni au plecat, ieri, in Afganistan, pentru urmatoarele sase luni. Ei vor participa la paza bazei din Kandahar si vor desfasura misiuni in zona de sud a Afganistanului, sub comanda fortelor multinationale ISAF. Ministrul apararii, Teodor Atanasiu, le-a cerut, la plecare, soldatilor sa nu tina cont de discutiile din presa referitoare la propunerea de retragere a trupelor romanesti din Irak.

Mai mult, Atanasiu a sustinut ca militarii nu trebuie implicati in scandalul privind retragerea trupelor din Irak, pentru ca, in opinia ministrului, dezbaterile pe aceasta tema sunt exclusiv de natura politica. in replica, seful Statului Major General, generalul Eugen Badalan, a spus ca armata nu se supune deciziilor politice, asa ca militarii vor pleca in continuare in misiuni, conform calendarelor, pana cand autoritatile abilitate vor lua alte masuri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.