In urma cu cateva saptamani, Jurnalul National a inaugurat rubrica "Au murit cu zile", in care ne-am propus sa prezentam cazurile unor oameni care s-au stins din viata din pricina indiferentei si a indolentei semenilor lor. Din nefericire, ceea ce s-a intamplat in comuna suceveana Arbore, acolo unde zece sateni au decedat din pricina ultimului val de inundatii, se incadreaza perfect pe profilul rubricii noastre.

Nepasarea si prostia celor care au gestionat situatia din comuna Arbore s-au dovedit a fi mai periculoase decat viitura. Desi exista o avertizare meteorologica ajunsa la Primaria din localitate vineri dimineata, majoritatea satenilor nu a fost instiintata ca zona era amenintata de ape.

DELASARE

Pe unii sateni din comuna Arbore apa i-a prins dormind fara griji. Nu aflasera ca, de mai bine de 12 ore, de vineri dimineata, Primaria din comuna lor primise o avertizare meteorologica ce ar fi trebuit sa-i puna pe ganduri pe edili: "In intervalul 30.06.2006-02.07.2006 (de vineri pana duminica - n.r.), instabilitatea atmosferica se va accentua treptat si se manifesta prin averse, caderi de grindina si intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie. Ploile vor avea caracter torential; in intervale de pana la 12 ore cantitatile de apa vor depasi 30-40 l/mp si izolat 70-80 l/mp. VA RUGAM SA LUATI MASURI PENTRU CURATIREA RIGOLELOR, A SANTURILOR SI DECOLMATAREA PODURILOR SI PODETELOR, PENTRU EVITAREA INUNDARILOR CURTILOR SI CASELOR (sublinierea apartine Primariei din Arbore)".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.