Florin Penciuc, fostul bodyguard al lui Miron Cozma, arestat in Anglia in 2005 pentru trafic de influenta, a obtinut azil politic in aceasta tara. El a cistigat si procesul de extradare pe care statul roman i l-a intentat, dupa ce in 1999 a intrat in conflict cu autoritatile romane si a fost judecat in lipsa, condamnat pentru de trafic de influenta si apoi dat in urmarire prin Interpol. Renumita pentru modul foarte dificil in care acorda azil politic, Anglia l-a "adoptat" fara mari probleme pe Penciuc si doua tribunale din aceasta tara i-au dat castig de cauza, gasindu-l nevinovat.

Penciuc a fost arestat de agentii speciali ai Interpolului si de Unitatea Speciala de Extradari in august 2005, dar a fost ulterior gasit complet nevinovat de tribunalul de azil si de cel special de extradari. "Ma simt acum ca un om caruia i s-a facut dreptate, dupa 7 ani de hartuire continua din partea autoritatilor romane. Justitia britanica a decis in favoarea mea si impotriva Romaniei, dupa ce SRI si fosta UM 0215 mi-au facut multe probleme", a spus fostul bodyguard al lui Cozma. Reamintim ca in 2005, autoritatile romane au cerut extradarea lui Penciuc, iar subcomisarul Mircea Pitulescu, ofiter la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara, a declarat atunci ca suspectul a fost dat in urmarire prin Interpol in anul 2000, fiind acuzat de trafic de influenta.

Ulterior a fost condamnat in lipsa la cinci ani de inchisoare deoarece in perioada aprilie 1998 - iulie 1999 ar fi pretins si primit de la diferite persoane din Valea Jiului sume de bani pentru obtinerea unor vize, prejudiciul fiind stabilit la peste 17.000 de marci germane si aproximativ 600 de dolari.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.