Cei care au supravietuit dezastrului din comuna Arbore, din judetul Suceava, unde apa a maturat zeci de case, rememoreaza acum clipe de cosmar. Numarul mortilor a ajuns aici la noua, dupa ce ieri au mai fost gasite alte trei cadavre.

Gheorghe Coltet, un satean de 57 de ani din comuna Arbore, statea in casa vineri noaptea. Afara nu era rost sa iesi, ca era asa o vijelie, de nu iti venea sa lasi in batatura nici cainele. Tuna de se zguduiau peretii, iar fulgerele l-au inspaimantat atat de tare ca a inchis televizorul de frica sa nu se intample, Doamne fereste!, vreo nenorocire. Statea uite-asa pe un intuneric bezna si astepta sa treaca potopul. La bucataria din curte sedeau la sfat, ca intre "muieri", mama soacra, fiica si sotia. Nepotelul de un an si jumatate era tot acolo, cu mama. I-a trecut prin minte lui Gheorghe sa-l sune pe fratele sau de la Timisoara, pe Mitica, doctor universitar. Dar tot din cauza fulgerului nu a mai iesit afara, preferand sa stea in bezna camerei.

Deodata, a auzit un strigat, tipatul soacrei i s-a parut atunci ca e. Si, a iesit in curte. Atunci, a vazut cu ochii lui valul cat casa ce l-a plesnit in crestet si l-a bagat la fund. Cand a reiesit la suprafata, a zarit in noapte frigiderul plutind si s-a agatat de el. Intr-o secunda, bucataria s-a sfaramat si a cazut si sura. Frigiderul pe care spera sa se salveze se scufundase. Atunci, a zis ca moare. A incercat sa inoate fara succes in apa ce-l purta cu repeziciune, malul ii intra in gat si-l sufoca. Noroc ca a nimerit o noptiera.

Si acum o binecuvanteaza. Pe traseu, a reusit sa apuce cateva barne pana a nimerit una mai mare. A ajuns la niste salcami si de-odata a invartit barna ca pe o barca si s-a oprit intre copaci. A ajuns in cele din urma la uscat, si s-a prabusit intr-un camp de cartofi. Acolo a fost gasit de un consatean. "Dumnezeu m-a vrut in viata!", exclama acum barbatul gandindu-se prin ce a trecut.
Alex Nedea


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.