Politia de Frontiera si-a intarit capacitatea cu trei nave de patrulare pe mare. Ceremonialul de acordare a pavilioanelor si intrarii in serviciu a avut loc, vineri, la Constanta, in prezenta ministrului Vasile Blaga, a sefului Politiei de Frontiera, chestorul principal Nelu Pop, si a altor oficialitati. Cele trei nave de patrulare si supraveghere, tip P-157, sunt destinate executarii misiunilor de supraveghere si control al frontierei maritime a Romaniei, precum si pentru asigurarea respectarii drepturilor suverane ale statului roman in zona contigua si zona economica exclusiva.

Navele vor actiona pentru combaterea migratiei ilegale, contrabandei, a traficului cu droguri, armament, munitie si materiale periculoase, exploatarii ilegale a resurselor minerale si biologice, poluarii deliberate a mediului acvatic, in special, in zona contigua si in zona economica exclusiva, in acelasi timp realizand controlul navelor si al ambarcatiunilor, cautarea si salvarea vietilor omenesti pe mare ("search and rescue"), protectia obiectivelor aflate in zona de competenta, respectarea normelor privind ordinea si siguranta navigatiei in zona de competenta etc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.