Emilia si Andrei Iucinu au solicitat Institutului Natio-nal de Medicina Legala "Mina Minovici" efectuarea unor teste ADN pentru aflarea legaturilor de rudenie a fiului nelegitim a lui Dumitru Tinu cu sora sa, precum si cu nepotul fostului director al ziarului "Adevarul". Concluzia medicilor legisti a fost clara: intre Elena Pirvan, sora lui Dumitru Tinu, si Virgil Tinu, nepotul regretatului ziarist, si Andrei Iucinu exista o relatie de inrudire biologica pe linie paterna.

Fosta iubita a lui Dumitru Tinu si fiul nelegitim al acestuia au cerut medicilor legisti sa efectueze testela ADN in mai anul acesta, fiindu-le recoltate probe si lor, dar si Elenei Pirvan (sora lui Dumitru Tinu) si lui Virgil Tinu (nepotul din partea fratelui regretatului ziarist). De altfel, tot anul acesta rudele fostului director al cotidianului "Adevaru" de la Coteana au luat legatura cu familia Iucinu, dorind sa-l cunoasca pe Andrei Iucinu. Relatia dintre cele doua familii a devenit una foarte apropiata si pentru a nu mai exista niciun dubiu asupra legaturilor de rudenie si in lipsa unei hotariri judecatoresti definitive referitoare la stabilirea paternitatii, cei patru au hotarit sa se supuna unor teste la INML.

Concluziile medicilor legisti au scos la iveala ca ADN-ul rudelor de la Coteana este identic cu cel al lui Andrei Iucinu. "Intre numita Pirvan Elena, investigata in calitate de prezumtiva matusa paterna si Iucinu Andrei exista o relatie de inrudire biologica, probabilitatea de inrudire fiind estimata statistic la 94,43 %. Intre Tinu Virgil, investigat in calitate de prezumtiv var primar patern si Iucinu Andrei exista o relatie de inrudire biologica, probabilitatea de inrudire fiind estimata statistic la 89,21 %. Studiul comparativ al profilelor cromozomiale Y apartinind lui Iucinu Andrei si Tinu Virgil releva existenta unei corespondente perfecte la nivelul tuturor markerilor cromozomiali Y investigati. Prin urmare, intre cei doi exista o relatie de inrudire pe linie masculina", arata concluziile INML.

"Voi ataca actul facut de Anna-Maria Tinu si Dinu Patriciu"

Documentul INML atesta, inca odata, ca Andrei Iucinu este fiul lui Dumitru Tinu, dar si faptul ca tinarul va lupta in continuare pentru mostenirea lasata de tatal sau. Dupa anuntarea posibilei tranzactii intre Anna-Maria Tinu si omul de afaceri Dinu Patriciu, Andrei Iucinu nici nu vrea sa auda de asa ceva atit timp cit exista un proces pe rol, care priveste stabilirea paternitatii si solutionarea dosarului ii va da dreptul sa participe la masa succesorala. "Cred ca toata lumea a inteles de ce sora mea, Anna-Maria, a tras atit de mult de timp, tergiversind un banal proces de paternitate mai bine de trei ani si jumatate. Nu a facut-o din convingerea ca eu nu i-as fi fost frate, ci din dorinta de a obtine un pret bun pentru ziarul la care tatal meu, al nostru, a trudit ani grei, incercind sa-l mentina intotdeauna independent. Daca se mai indoia cineva ca eu nu sint fiul lui Dumitru Tinu, astazi cred ca toate retinerile au fost spulberate. Testul ADN facut cu ajutorul rudelor tatalui meu, care iata sint si ale mele, demonstreaza acest lucru. La fel de revoltati ca si mine pentru nedreptatea care mi se comite mie, dar, mai ales, iubitului lor frate si unchi, au hotarit sa ma ajute sa obtin aceasta proba indubitabila. Daca sora mea ar fi dat dovada de buna-credinta si nu neaparat ca pirita in proces ci ca foarte bun medic - asa cum sustine prin diploma de la facultate pe care a depus-o la dosarul de paternitate (?!) -, ar fi trebuit sa stie ca o comparare a amprentelor ADN intre mine si ea ar fi transat lucrurile inca de la bun inceput.

Astept cu nerabdare decizia instantei de apel care nu poate fi diferita de cea de fond - mai ales in contextul expertizei ADN - pentru a ataca si distruge actul pe care Anna-Maria Tinu l-a facut cu Dinu Patriciu si a retrimite ziarul "Adevarul" pe linia si directia pe care tatal meu a dorit sa o mentina cu pretul vietii", ne-a declarat Andrei Iucinu.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.