Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) vor stabili pe 4 iulie daca tanarul suspectat de terorism, Florin Ioan Lesch, va ramane in arest. Acesta a facut recurs fata de hotararea Curtii de Apel Timisoara de arestare preventiva a sa pentru o perioada de 29 de zile.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, ancheta contine mai multe date conform carora Florin Ioan Lesch si-a planuit atacul terorist in amanuntime, procurandu-si din timp toate piesele de care avea nevoie pentru realizarea dispozitivului explozibil pe care urma sa-l detoneze intr-o zona aglomerata din Timisoara.

Lesch a fost retinut de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Timisoara si de catre ofiterii SRI, la iesirea din Buzias, in timp ce se indrepta la volanul masinii proprii spre Timisoara. In automobil s-au descope-

rit doua butelii care urmau sa fie conectate la dispozitivul explozibil realizat artizanal, iar declansarea acestuia s-ar fi produs prin actionarea unui telefon mobil.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.