Judecatorii si procurorii suspendati din functie de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ca urmare a unei actiuni penale sau a unei sanctiuni disciplinare nu isi vor mai putea continua activitatea pe durata recursului, a decis Guvernul in sedinta de miercuri.
Masura a fost reglementata prin modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si a Legii 304/2004 privind organizarea judiciara.

In ceea ce priveste data la care se vor aplica dispozitiile privind inregistrarea sedintelor de judecata Guvernul a decis amanarea acesteia, de la 1 iulie a.c. la 1 ianuarie 2008, motivandu-si decizia prin necesitatea unui interval suplimentar in care studiul de fezabilitate a proiectului sa fie finalizat.

De altfel, dupa aderarea la Uniunea Europeana, judecatorii si procurorii romani nu vor mai putea fi detasati in cadrul unor institutii sau organizatii internationale, demersurile pentru selectarea acestora fiind deja in derulare.

Actul normativ emis de Guvern abroga atat articolul 74 din Legea 303/2004 care stabileste ca salarizarea judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie este reglementata prin Legea privind indemnizatiile pentru persoanele care ocupa functii de demnitate publica, cat si reglementarile privind asistenta medicala gratuita pentru judecatori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.