Omul de afaceri sirian Omar Hayssam va fi audiat de instanta Curtii de Apel Bucuresti, pe data de 12 iulie, in dosarul in care este judecat pentru savarsirea unor fapte de terorism. Magistratii au amanat ieri audierea lui Hayssam, avocatii acestuia aratand ca sirianul este in imposibilitatea de a da o declaratie in dosar din cauza starii grave a sanatatii sale.

Omar Hayssam a fost prezent in sala de judecata si a confirmat ca este dornic sa fie audiat, dar la acest termen nu este apt din motive de sanatate. Avocatul ziaristului Ovidiu Ohanesian a depus o proba prin care arata ca pe 1 iunie Omar Hayssam era la cumparaturi cu familia, desi in acte figura ca fiind internat la Spitalul Oncologic din Bucuresti.
Presedintele completului de judecata, arata ca din actele medicale depuse la dosar rezulta ca Hayssam poate fi audiat.

Procesul s-a transformat intr-o negociere intre judecator si avocatii lui Hayssam. La intrebarea judecatoarei cand va fi gata Hayssam sa fie audiat, avocatii au promis ca in doua saptamani sirianul va fi apt sa dea declaratii in dosar. In consecinta, instanta a fixat un nou termen pentru 12 iulie.

Procurorul de sedinta a cerut ca din acest dosar sa fie disjunsa cauza care il priveste pe Mohamad Munaf, detinut in prezent la o baza militara americana din Irak. Lipsa acestuia a constituit de-a lungul timpului motive pentru amanarea acestui dosar. Urmeaza ca instanta sa se pronunte in privinta cererii Parchetului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.