Spectaculoasele "inginerii" financiare al caror artizan a fost directorul CFR SA, Mihai Necolaiciuc, au primit girul succesorului sau, Vasile Tulbure. Ba chiar in timp ce scandalul Necolaiciuc era in toi, bugetul CFR-ului era "tinta" unor noi afaceri "gaunoase".

Un sac de adeziv cu 6,8 milioane de lei, o cutie de vopsea cu 7,3 milioane, o broasca de yala cumparata cu 6,8 milioane lei vechi. Acestea au fost doar cateva dintre extravagantele achizitii facute din bugetul CN CFR-ului intre 2003-2004 pentru amenajarea bazei sportive Rapid, care fac in prezent obiectul unui nou dosar penal deschis de Directia de Investigare a Fraudelor a IGP pentru fosta conducere a CFR-ului SA, in frunte cu directorii din acea perioada, Mihai Necolaiciuc si Vasile Tulbure.

RETEAUA "CAPUSELOR"

Firmele furnizoare au fost alese pe spranceana. Trei dintre ele, SC Valahorum SA, SC Continental Invest SRL, SC Star Construct’91 SRL, apartin om de afaceri ialomitean Dumitru Bucsaru. Patron al echipei de fotbal Unirea Urziceni, Bucsaru a beneficiat de o multime de contracte grase cu institutia feroviara (printre care si amenajarea complexului Astoria), afaceri care au contribuit probabil in mod esential la intrarea sa in Top 300 "cei mai bogati oameni din Romania". Trafer SRL, o alta firma care s-a infruptat din bugetul CFR, este patronata de Dumitru Irimus, un fost lider sindical al depoului Dej.

METAMORFOZE CU IZ PENAL

Contractele cu firmele controlate de Dumitru Bucsaru aveau ca obiect livrarea de materiale de constructii si au fost semnate la 11 septembrie 2003. Achizitiile nu au fost aprobate de Consiliul de Administratie al CFR SA si nu erau prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli al institutiei.

Chiar in ziua semnarii contractului au fost facute si procesele verbale de receptie care au consemnat pastrarea produselor in custodie la furnizor, in ciuda faptului ca cele trei contracte (nr. 169, nr. 170 si nr. 171) in valoare totala de 3,47 milioane euro, prevedeau efectuarea receptiei la beneficiar "de catre reprezentantii acestuia".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.