Atentatorul arestat la Timisoara a facut un dispozitiv exploziv dupa o schema copiata de pe Internet

Florin Lesch si-a luat adio de la prietena sa luni, inainte de a pleca de la Lugoj spre Timisoara, unde avea de gind sa detoneze incarcatura exploziva improvizata. Potrivit anchetatorilor, el i-a spus fetei ca este ultima oara cind se vad. Tinarul isi cumparase recent un Renault 18 cu 650 de euro, iar sub bancheta din spate ascunsese dispozitivul exploziv, format din doua butelii, un aprinzator de aragaz si un telefon mobil, conectate cu fire. Florin Lesch era de aproape doi ani in atentia SRI, insa a fost retinut abia luni seara, cind autoritatile si-au dat seama ca era pe punctul de a comite un atac terorist.

Anchetatorii, care i-au ascultat telefoanele, spun ca tinarul oscila intre Piata Operei, Piata Libertatii si Aeroportul "Traian Vuia", ca loc de declansare a exploziei. In final, a ales Complexul Studentesc, dar nu a mai ajuns la destinatie.

La iesirea din Buzias, in drum spre Timisoara, agentii SRI si procurorii DIICOT au intervenit, imobilizindu-l. Dus in aceeasi noapte la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Timis, Lesch a marturisit ca voia sa detoneze incarcatura. Ieri, magistratii au emis mandat de arestare de 29 de zile pe numele lui, insa Florin Lesch a facut recurs, care va fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Voia sa faca intre 150 si 200 de victime. De ce romani? In mesajele sale, pe care le-a trimis, luna aceasta, prin intermediul Internetului, mai multor posturi de televiziune din tara si din afara, printre care CNN si Al-Jazeera, spune ca Romania trebuie sa plateasca pentru ca s-a aliat cu dusmanul de moarte", a declarat seful DIICOT Timisoara, procurorul Mircea Andres.

El a completat ca Lesch, care voia sa militeze astfel pentru retragerea trupelor romane din Irak, urmeaza sa fie supus unui control psihiatric.

Procurorii au mai audiat doi presupusi complici ai lui Florin, pe care i-au eliberat insa din lipsa de probe. Unul dintre barbatii anchetati, proaspat absolvent al Facultatii de Cibernetica, detinea un apartament unde se pare ca se intilneau cei trei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.