Fostul consilier guvernamental Fanel Pavalache a parasit ieri Penitenciarul de maxima siguranta Giurgiu, ca urmare a expirarii termenului de recurs in care procurorii anticoruptie ar fi putut contesta decizia de eliberare conditionata.

Astfel, Pavalache, condamnat pentru coruptie la sase ani de inchisoare, a iesit din penitenciar in jurul orei 14.00, anuntand ca va organiza o conferinta de presa in care va oferi detalii in legatura cu denuntul sau de la Directia Nationala Anticoruptie.

Denunturile i-au ajutat pe procurori

Decizia de eliberare conditionata a lui Pavalache a fost posibila dupa ce procurorii anticoruptie au anuntat ca nu vor contesta decizia judecatorilor pentru ca fostul consilier guvernamental a colaborat cu anchetatorii, in urma denunturilor sale fiind pusi sub acuzare mai multi demnitari.

La sfarsitul lunii trecute, Fanel Pavalache a sustinut intr-un denunt ca "la cererea lui Adrian Nastase si prin intermediul lui Serban Mihailescu" a oferit tablouri celebre, statui si statuete de mare valoare, precum si 11 arme de vanatoare. Fostul consilier guvernamental a fost deferit justitiei la data de 31 martie 2003, acuzat fiind ca ar fi pretins initial patru milioane de dolari, suma in schimbul careia, prin relatiile sale, urma sa intervina pe langa persoane influente din justitie pentru stoparea procedurii de lichidare a Bancii Internationale a Religiilor (BIR), pentru inlocuirea lichidatorului judiciar (societatea Reconversie si Valorificare Active SA Bucuresti) si, in final, pentru scoaterea din faliment a bancii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.