Intre Tariceanu si Basescu s-a declansat ieri o adevarata cursa de elicoptere in goana pentru imagine soldata cu o intilnire accidentala pe podul de la Tirlisua

Initial, de la Guvern se anuntase ca Tariceanu va ajunge in jurul orei prinzului in localitatea bistriteana Tirlisua. Cu putin timp inaintea orei 10.00, ziaristii au aflat ca seful statului era in drum spre zona greu incercata de ploi. Premierul, auzind ca presedintele deja plecase, a vrut sa ajunga cit mai repede, devansindu-si, pur si simplu, programul.

"Fulgul" astepta sa plece Tariceanu

Pe citeva statii de emisie-receptie s-au putut auzi fragmente din discutiile pilotilor de la cele doua elicoptere, din care reiesea ca "Fulgul", adica elicopterul presedintelui, as-tepta sa decoleze cel al premierului, ca sa poata ateriza la Tirlisua. Initial s-a crezut ca elicopterul premierului se va ridica repede, dupa ce Tariceanu doar survolase zona.

Vizite paralele

Elicopterul cu care a venit presedintele Romaniei a aterizat la Caianu Mic, acolo unde a poposit si la vizita anterioara a lui Basescu la Tirlisua. De acolo, presedintele si insotitorii sai au venit cu masinile in comuna. In schimb, elicopterul lui Tariceanu a aterizat in spatele bisericii din Tirlisua, pe motiv ca era loc acolo si nu au mai vrut sa se incurce cu deplasarea cu masinile. Pre-sedintele a vizitat intii primaria, apoi caminul cultural, unde sint depozitate ajutoarele, dupa care a intrat pe drumul impracticabil catre cele doua sate inca izolate, Cireas si Oarzina, ca sa vada care e situatia. Intre timp, Tariceanu a fost in biserica si a pornit la pas prin comuna.

Rivalii s-au intilnit pe pod

Primele declaratii de presa le-a facut premierul, care a ajuns primul in direct la cadrul Realitatea TV. Tariceanu si Basescu au dat apoi nas in nas pe podul din comuna. Si-au strins miinile barbateste, iar Basescu parea mult mai in elementul lui decit premierul. Corespondentul Realitatea TV Bianca Padurean a stat de vorba cu amindoi: "Au schimbat citeva cuvinte la intilnirea de pe pod. Premierul i-a spus 'Buna ziua!>> presedintelui, acesta i-a raspuns cu 'Salut, Caline!>>. Au dat mina si la plecare era lume multa in jurul lor".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.