Decizia procurorilor de a-l cerceta in stare de libertate pe Alexandru Radulescu - presedintele Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Non-amatori (AFAN), dupa ce acesta a impuscat un tanar de 27 de ani, este contestata dur de rudele si de avocatul victimei. in acest timp, aparatorul "puscasului", Catalin Dancu, sustine ca arma sefului AFAN s-ar fi declansat din greseala. Lacul pe malul caruia s-a produs incidentul era administrat de firma Aer Total SRL, patronata de Anna-Emma Radulescu - sotia "puscasului" ucigas, contractul de administrare fiind preluat de la compania fostului edil sef al Capitalei, Viorel Lis.

Stirea ca Alexandru Radulescu, presedintele AFAN si membru al Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), a impuscat un om in cap, duminica dupa-amiaza, pe malul Lacului 3 din localitatea damboviteana Vacaresti, a bulversat intreaga tara, tinand cont de faptul ca victima, Cristian Radulescu, era proaspat absolvent de teologie si detinea functia de vicepresedinte al Organizatiei de Tineret a PD Dambovita. Conform informatiilor unor martori, victima se afla pe malul lacului Vacaresti, impreuna cu sotia si cativa prieteni.

La un moment dat, el ar fi avut un conflict verbal cu fiul vitreg al lui Alexandru Radulescu, Bogdan Caba, dupa care dintr-o masina s-a dat jos presedintele AFAN, care a inceput sa injure si sa agite o arma de vanatoare. Martorii sustin ca Radulescu a tras un foc in aer, dupa care s-a dus langa victima sa si, tinand teava armei aproape de aceasta, a mai tras un foc.

Bulversati de incident, victima, Cristian Radulescu, si sotia sa au strans rapid lucrurile si s-au refugiat in masina proprietate prsonala parcata pe malul lacului. in acest timp, Alexandru Radulescu a lovit masina de cateva ori cu arma, apoi a indreptat-o spre geamul din dreptul soferului, dupa care s-a auzit o impuscatura si glasul lui Alexandru Radulescu care a cerut persoanele din jur: "Chemati o ambulanta!". Ulterior, "puscasul" a plecat spre o rulota, pe care o are in zona lacului, iar ulterior, la sosirea politistilor, a fost condus la Parchetul de pe langa Judecatoria Dambovita pentru a fi audiat.

Supus testului alcoolscop, agresorul a fost depistat cu o alcoolemie de 0,28 ml, aproape o treime din concentratia suficienta pentru producerea comei alcoolice. Mai mult, surse dintre anchetatori sustin ca permisul de port arma al lui Alexandru Radulescu expirase de un an. Surprinzator, fara a tine cont de aceste aspecte si despre faptul ca victima se zbate intre viata si moarte, procurorii au decis sa-l cerceteze in libertate pe "puscas".

Nu e legitima aparare

Zona in care se afla agresorul si victima sa este spatiu public al statului, nicidecum proprietate privata, tinand cont de faptul ca o concesiune a luciului de apa nu se extinde si asupra malurilor. Constient, avocatul Catalin Dancu, aparatorul sefului AFAN, a ales sa nu invoce "legitima aparare". "Luciul de apa era concesionat. Terenul apartinea CN Apele Romane. Nu discutam de legitima aparare. Arma s-a descarcat in mod accidental. Din raportul politiei si din declaratiile martorilor reiese ca a folosit arma ca pe un ciomag, lovind masina pentru a determina victima sa plece mai repede. Arma a spart geamul si s-a descarcat", a declarat Dancu. in aceste conditii, expertiza balistica devine foarte importanta in economia dosarului.

"Am facut prima evaluare, iar seful IJP Dambovita mi-a raportat ca s-a dispus expertiza balistica", a spus seful IGPR, chestorul Valentin Fatuloiu. Expertiza va stabili cate focuri de arma a tras Radulescu, daca geamul masinii s-a spart inainte de ultimul cartus tras si care a fost pozitia tevii in momentul impuscaturii fatale. Marian Antonescu, avocatul victimei, a anuntat ca va face plangere impotriva deciziei procurorilor de a nu-l aresta pe Radulescu.

Familia Radulescu, stapana zonei

Localnicii din Vacaresti spun ca Radulescu le face de multa vreme probleme, dupa ce Aer Total 2005 SRL - care are ca unic actionar si administrator pe Anna-Emma Radulescu, sotia presedintelui AFAN - a preluat lacul de la firma fostului primar al Bucurestiului Viorel Lis.

Localnicii sustin ca atitudinea familiei Radulescu e incurajata si de relatia pe care aceasta o are cu proprietarul celuilalt lac din zona - Balta 3, un anume Nicolae Nicolescu - cuscrul fostului patron al "Sexy Club", Constantin Constantin (n.r. - personajul principal al unui scandal de proportii declansat dupa ce a talharit un client si a inregistrat mai multe persoane intretinand raporturi sexuale cu angajatele sale). De subliniat ca cea de-a doua fata a lui Nicolescu e logodita cu Bogdan Caba, fiul vitreg al lui Alexandru Radulescu.

Vanator de oameni recidivist?

In urma cu aproape o luna, Constantin Ilie, satean din Vacaresti, a depus la politie o reclamatie in care spunea ca Bogdan Caba a tras cu pistolul in el pe 28 mai 2006. Omul sesiza ca era in trecere pe langa lac si a fost admonestat de Caba, care apoi a tras cu un pistol pentru a-l speria. Oamenii legii au incercat sa-l determine pe satean sa nu depuna plangere, iar acum lucrurile sunt neclare: Constantin Ilie declara ca a depus reclamatie, seful de post a raportat comandantului IPJ Dambovita ca nu are o astfel de plangere, iar chestorul Dan Fatuloiu a trimis in zona o echipa de control. Satenii mai vorbesc de un alt incident in care un localnic a fost ranit de Radulescu, dar sustin ca atunci cele doua parti au cazut la intelegere.

Victima are 100 de alice in cap

Cristian Radulescu, tanarul impuscat in cap de Alexandru Radulescu, absolvise teologia, intentiona sa se faca preot si este vicepresedintele Organizatiei de Tineret a PD Dambovita. Acum el se afla la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, unde a suportat o interventie chirurgicala de sase ore. Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, spune ca starea tanarului este foarte grava chiar si dupa operatie. "Pacientul se afla in continuare la Sectia de Anestezie - Terapie Intensiva. Are in creier cel putin 100 de alice, multe din ele urmand sa ramana acolo", a declarat medicul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.