32 de institutii publice si organizatii care se ocupa cu protejarea drepturilor de autor au semnat ieri la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie un protocol de colaborare pentru combaterea pirateriei

Din partea Uniunii Europene, Romania primeste numeroase stegulete, a caror cromatica difera de la o situatie la alta. La capitolul "proprietate intelectuala", tara noastra are in prezent un stegulet galben, care a fost rosu si care trebuie sa devina verde. Intru acest deziderat, s-a semnat ieri un protocol prin care se constituie un Grup de lucru institutionalizat pe probleme de proprietate intelectuala.

Prin semnarea acestui protocol, se va realiza o mai buna comunicare intre institutii, vor creste numarul si intensitatea controalelor menite sa reduca pirateria. Daca in cadrul operatiunii "Gramofonul" au fost vizati internauti "pasionati" de file-sharing si distribuitori de CD-uri cu continut piratat, noul protocol are in vedere problema generala a drepturilor de autor indiferent de domeniul in care apare acest aspect.

CONTROALE

In ceea ce priveste CD-urile si pirateria pe internet, Politia dispune de 110 persoane specializate in combaterea activitatilor privind drepturile de autor, a declarat Valentin Fatuloiu, inspector general al Politiei romane, prezent la eveniment.

"In primele sase luni ale anului au fost descoperite 23 de 'laboratoare>> dedicate inscriptionarii de CD-uri cu continut piratat comparativ cu cele doua astfel de laboratoare descoperite in 2005", a spus Fatuloiu.

Pe de alta parte, conform noii legislatii se pot face investigatii din oficiu si nu mai poate interveni impacarea intre parti, a declarat Gabriela Ghita, Procuror General adjunct al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.